Ka ardhur koha të rivlerësohet regjimi i sigurisë bërthamore në botë pas krizës në Japoni, ku tërmeti dhe cunami e dëmtuan një central të vjetëruar bërthamor, ka thënë sekretari i përgjithshëm i OKB-së.

“Situata në Japoni i ka forcuar thirrjet për të rivlerësuar kuadrin e përgjigjeve të emergjencës dhe regjimin e sigurisë bërthamore”, tha Ban Ki-mun.

“Unë i mbështes thirrjet e tilla”, ka shtuar kreu i OKB-së.

SHPËRNDAJE