flll222Medvegje, 24 gusht  -Kreu i komunes se Medvegjes, rrespektivisht Florim Sahiti zevendeskryetar i Kuvendit dhe Leme Xhema, ndihmes kryetare e Komunes  kane pritur sot publicistin dhe gazaterin tone te njohur nga (Presheva) nga Gjeneva z.Nefail Maliqin.

Fillimisht udheheqesit shqiptar te komunes se Medvegjes kane felenderuar redaksine e agjencise infoirmative kombetare “Presheva jone” per hapsiren qe ju perkushton shqiptareve te ketyre viseve dhe per viziten ne fjale.

 

“Politikanet na kane harruar, bile ju gazetaret shqiptare mos na harroni, aq me teper kur na i dini hallet tona.. Ne ju falemnderojme nga zemra per kete vizite qe jane te rralla gazetaret shqiptare. Me kete na keni nderuar neve dhe popullaten tone shqiptare aq sa kemi mbetur ne kete  pjese te Kosoves Lindore..” ishin keto fjalter e kreut te pushtetit lokla te Medvegjes , gjegjesisht zonjes Xhema dhe z. Sahiti.

Nga ana e tij publicisit Maliqi ka njoftuar autoritet e Medvegjes  jo vetem per erresiren e  mediale ne Lugine, por edhe mbi organzimin dhe rolin shqiptareve ne Zvicer dhe diaspores te cilet jane bere shembull i integrimeve  ne kete vend fale angazhimit dhe vullnetit te autoriteteve helvetike .

Florim Sahjti dhe Leme Xhema  nga ky takim me gazetarin tone nga Presheva ne Zvicer  ishte e interesuar jo vetem per situaten aktule ekonomike dhe politike ne Krahinen e Lugines se Presheves por edhe per diasporen shqiptare ne Zvicer e me gjere., sipas te cileve nga Meevegja gjendeen mbi 20 mije sish.

Kreu i Medvegjes Xhema dhe Sahiti kane vleresuar lart rolin e gazetarit  dhe gazetarit te agjencise se  lajmeve “Presheva Jone’ dhe bashkepuntorit te mediave zvicerane i akredituar  ne  insitucionet  nderkombetare ne Gjeneve duke konsideruar ate si nje ure lidhese mes Zvicres dhe e mbare shqiptareve, perfshire ketu edhe at te Lugines se Presheves ne avancimin e proceseve demokratike ne ballkan dhe rajon.preshshss111

SHPËRNDAJE