vukiiBan Ki Mun përfundon mandatin në muajin janar të 2017 dhe procesi për zgjedhjen e pasaardhësit të tij ka nisur. Megjithatë, diplomatët e OKB-së parashikojnë një rrugë të gjatë deri në zgjedhjet e sekretarit të ri për shkak të klimës së tensionuar mes fuqive të mëdha, që pritet të bllokojnë njëra tjetrën në këtë proces. Nis “lufta” jo vetëm mes superfuqive botërore, por edhe mes burrave dhe garve se kush do te jet shef i OKB-së. Ne liste për ta gëzuar karrigen e shefit të OKB-së jane katër femra dhe katër mashki…

Sipas mediave serbe edhe ish-shfi i diploamcise serbe Vuk Jeremiç, nje mik i fb te Vlora Citakut, qenka kanddta “ptecnial” per te zevndesuar Ban ki moon, qe ne fak tmediat seroze dhe botre kush nuk epermend, pos dis apertlave ne Kosovë. Madje shtypi i Boegrdait shkruan se   ai gjoja paska marrur tetë vota “kurajimi” nga 15 vendet e Këshillit të Sigurimit?!

 

Agjencia “Presheva jonë”, ka mësuar nga burimet diplomatike se ne tavolinen  e KS te OKB-së gjendet nje  listë e gjate me 12 emra (6 burra dhe 6 gra në diskutim)  te cilet kane gjasa te medha per ta zendevdesuar shefin aktual te OKB-së Ban Ki Moon, po jo edhe ky serbi Jeremic. Ata janë: Irina Bokova bullgare, Antonio Guterres, Helen Clark Zelanda e Re.  Kurse, serbët s’ndihen të gjallë..Madje as ky kadidati “potecnial”  Vuk Jeremc nuk permendet fare dhe as 1 per qind nuk ka shanse dhe eshte tjeter hesap ajo qe i japin publicitet se koti mediat serbe, sa per te thëne se “ja edhe ne jemi ne garë” ?! Jeremic, shef i OKB-së, atëherë kur Ban Ki-Moon bëhet kryetar i Preshevës , ka shkruara agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE