okbbL’Assemblée générale des Nations Unies accueillera une réunion de haut niveau pour gérer les mouvements massifs des réfugiés et des migrants, avec pour objectif de fédérer les pays autour d’une approche plus humaine et mieux coordonnée.

Nev York, 19 shtator (Nefail Maliqi)  -Ne pallatin e  Kombeve te Bashkuara sot hapet samiti i Asamblese se Përgjithshme te OKB-së në të cilin do të diskutohet për lëvizjet e mëdha të refugjatëve dhe migrantëve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Sesionin e sivjem e hapi Mogens Lykketoft, president i sesionit të 70-të të Asamblesë së Përgjithshme, është për të sjellë veprimin në zemër të një angazhimi të ri duke mbështetur shtetet anëtare në zbatimin e një programi të 2030 ambicioze dhe ndryshimi mbajtës.

Përfaqësuesi i Përhershëm i Fixhi, Peter Thomson, neser (të martën)  zyrtarisht merr detyrën si President i sesionit të 71 të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara se ai dëshiron të përkushtuar për të Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs).

Derisa aktualisht numri i njerëzve që po largohen nga shtëpitë e tyre është më i madhi prej Luftës së Dytë Botërore, liderët botërorë, pjesëmarrës në këtë samit, pritet ta miratojnë deklaratën për unitetin e 193 shteteve anëtare të Kombeve të Bashkuara, për qasje më të koordinuar me të cilën do të mbroheshin të drejtat e refugjatëve dhe migrantëve.

Por, tashmë grupet për të drejtat e njeriut e kanë hedhur poshtë këtë dokument, i cili nuk është juridikisht obligues, se ka mangësi për përgjigjen e nevojshme ndërkombëtare.

The UN General Assembly will host a high-level summit to address large movements of refugees and migrants, with the aim of bringing countries together behind a more humane and coordinated approach.opnuu

SHPËRNDAJE