Kryetari i Trupit Koordinues për Serbinë jugore i prire nga dr. Zoran Stankoviq sot  ka ndarë dhurata,  mjete shkollore për nxënësit në klasën e parë ne disa fshatra te Lugines se Preshevës duke furnizuar ata nga lapsi deir tek qanta, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Mesohet se ky organ i qverise serbe me emrin Trupi Koordinues për Luginen e  Preshevës ka ndare 2.5 milion dinare, per 847 mjete shkollore per klasën e parë në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ne fakt kjo jdijhmese ehsten rpitur nga Tirana dhe Prishtina, por asgje end enga atje pos llafe  deklarata te ciulat siguzrisht do te vazhd

Nxënësit e Trupit Koordinues morën dhurata për nxënësit e shkollave dhe furnizimet shkollore.

Stankoviç tha se problemi themelor është se numri i nxënësve zvogëlohet dukshëm në krahasim me vitet e fundit.

Këto të dhëna i japin shtetit një detyrim për t’iu qasur problemit me seriozitetin më të madh. Ne kemi një problem, ose migrimin, apo lëvizjen e popullsisë nga kjo fushë, ose normë më të ulët të lindjeve, e cila është rezultat i prindërve të varfër, tha Stankovic.

Stankoviç tha se Trupi Koordinues në vitet e fundit kërkjnë që ne komunen e Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës te hapur një fabrikë, të cilat do të punësojnë më shumë të papunë. Kjo do të siguronte mbijetesën e popullsisë në këtë rajon, por edhe një jetë të përbashkët. Do të ishte një garanci që shteti mendon për këto tri komuna, tha StankoviçPokloni za prvake

SHPËRNDAJE