Aksioni “Signal” i BIA-s dhe policise serbe ka pefshire se paku ne 10 qytete., qendra keto te larmishme ane ekend Serbisë , duke filluar nga Subotica,  Beograd, Nish, Pirot, Preshevë, Vlasotince etj..

Preshevë, 7 qershor  -BIA ne bahskepunim me policinë sot ne mabre Serbine ka nderrmarur nje aksion te furishëm  te quajtur  “Signal” ne kuader te luftes kunder korrupcionit dhe krimit te organizuar ne mabre Serbine nga Subtoca deri ne Preshevë. Per dy ore polcia ka arritur te arresoj 74 persnona,   në mesin e atyre u paraburgosen edhe udhëheqës të komunave, nga te cilet rrembyen dy miliardë, njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar buirmeve te MUP serb.

 

Minsitri i MUP-i dhe shefi i policise serbe Stfanovic: Serbia i shpall luftë korrupcionit dhe bandave kriminale. Do të gadosim korrupsionin dhe  bandat krimianle pa pardon. Ndaj tye zero tolancë!
Më konretisht, aksioni “Signal” i BIA-s dhe policise serbe ka pefshire se paku ne 10 qytete , qendra keto te larmishme ne Serbi, duke filluar nga Subotica,  Beograd, Nish,  Pirot, Preshevë, Vlasotince etj..

Nga ky askion në Serbi jane arrestuar 74 persona te lidhur me krimin  duke përfshirë edhe dy krerëve aktualë dhe dy ish-të komunave. Nebojsha Stefanovic, ministri i Puneve te Mbrendshjme, njeherit shefi i policisë serbe  tha se “se qeveria jone nuk do te toleroje me krimin. Ky aksion i sotem eshte  vetem  fillimimi, shuplake e pare kunder krimit financiar dhe korrupsionit per te paralajmeruar mandar krimianle se me ju vpedrojme pa aprdon, kemi zero tolerancë. Keshtu, në Suboticë arrestuar drejtorin e “gazit Euro”, transmton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

13 te arestuar ne Vranje dhe Preshevë..

Pas disa muajsh hetimi në kontrabandën e njerëzve në aksionin policor “Signal” sopt jane arrestuar një grup kriminal.  Ata kane arritur qe ne emynre te paligjshëm të konabandojne më shumë se 100 emigrantë nga Maqedonia në Serbi, përmes Miratocit, pranë Preshevës  transit neper Serbi drejt Zvces dhe vendeve te  BE-së

Për këtë shërbim ata morën nga 110 deri në 140 euro për person. Me urdhër të Prokurorisë për krimin e organizuar në fushën e Vranjës, Preshevës dhe Beogradit u arrestuan D.S. (42), M.S. (34), N.A. (29), DD (26), IJ (23), S.L. (26) RM (22), SS (24), G. R. (1998), S. H. (20), D.C. (44) IR (42) dhe J.M. (33).

Pjesëtarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme, Departamenti për Luftimin e Krimit të Organizuar, në bashkëpunim me sigurinë – Agjencioni Informativ dhe policisë tatimore, me urdhër të Prokurorisë për Krimit të Organizuar, në fushën më të gjerë të Beogradit, Novi Sad, Valjevo dhe Sombor arrestuar dymbëdhjetë persona të dyshuar si anëtarë grupi i organizuar kriminal, në vitin 2015 dhe 2016, buxheti i dëmit Republikës së Serbisë për rreth 17 milionë paund.

Mesohet s ene mesin e te arrestuarve jane edhe 14 drejtorët e mëparshëm dhe të tanishëm të kompanive publike dhe private, dhe më shumë se 50 drejtuesit e kompanisë dhe zyrtarët e qeverive lokale u arrestuan sot në aksionin e madh të MUP-it të Serbisë dhe BIA ne aksioiin e koduar si “Signal”.

Kundër 46 të dyshuarve kallëzim penal paraqitur në procedurë të rregullt, dhe tre janë duke kërkuar. Arrestohet një total prej 74 njerëzve. Ata janë të dyshuar se kanë kryer vepra të shumta, ndër të tjera, pastrimit të parave, evazionit, mashtrimit, shpërdorimit të detyrës, ryshfetit dhe falsifikimit të parave.

Fushata “Signal” realizuar nga MPB-së dhe BIA-s në bashkëpunim me prokurorët kompetentë dhe policisë tatimore në 19 komuna, sipas Stefanoviqit, i dha një goditje të fuqishme të krimit financiar dhe korrupsionit, sidomos kur bëhet fjalë për abuzimin e autoriteteve shtetërore.

m ekete arst sipas minsitstrti Stefasnovac, “shteti yne i dërgoi një sinjal të qartë se nuk ka të privilegjuar dhe të mbrojtur që nuk do të mbrojë as përkatësinë partisë apo pozitën politike apo gjendjen ekonomike”

Sipas rendit të Zyrës Beograd e Lartë Prokurorit Publik, arrestoi udhëheqësit e “Autobusit Stevan” V. R. (38) dhe Ivan Stojanoviq (48), i cili është nënkryetar i komunës  Bajina Bashta. Stojanovic është akuzuar për nxitje në vitin 2014 dhe 2015 për kompaninë e tij “Stevan autobus” në mënyrë të paligjshme nga 197,502 euro dhe 618.000 euro.  Arresitmet pos Vojvodines pasuan pastaj ne Nis e mejdise tjera te Serbisë

SHPËRNDAJE