Ylli i bukurisë botërore Angelina Jolie, aktorja dhe  ambasadore  e OKB-së e vullnetit të mirë edhe kësaaj radhe në Gjenevë ka përmendur Kosovën, duke folur për vuajtjet e refugjatëve në botë, të cilën gjë e kishin  përjetuar edhe shqiptarët etnik nën regjimin e Serbisë, njopfton nga Kombet e Bashkuara agjencia informative “Presheva Jonë” 

Gjenevë, UNO 5 tetor / AIK-Presheva Jonë

Gjatë qëndrimit në Kombet e Bashkuaar në Gjenevë Angelina Jolie bëri një lutje për refugjatët në Gjenevë të martën, para Komiteti Ekzekutiv i Komisionerit të Lartë për Refugjatët (UNHCR). E veshur në të zeza Angelina Jolie foli në Gjenvë  për udhëtimet e saj të fundit në kampet e refugjatëve në Kenia Somali dhe Afganistan e cila ishte temrruar cfarë ksuihte aprë atje. Angelina Jolie, Ambasador i Vullnetit të Mirë për agjencinë e OKB-së refugjatëve, ka publikuar një libër-memoar nga udhëtimet dhe përvojat e saj me njerëz të zhvendosur në Kosovë dhe Sri Lanka. Ditarët e përshkruajnë shpresën dhe dëshpërimin e refugjatëve, të kthyerve dhe të zhvendosurve, ku Angelina Jolie është hasur gjatë udhëtimeve të saj në këto vende

Angleina jolie si Ambasadore Vullnetare e UNCHR para gazeatrëve në OKB është shrpehur: “Është privilegj dhe kënaqësi të punosh për të ndihmuar të pastrehët (refugjatët) dhe do të vazhdoj të punoj për ta edhe gjatë 10 vjeçarit të ardhshëm. U jam tepër mirënjohëse shumë familjeve të pastrehë që kam patur nderin të kaloj vitet e fundit me ta. Prej tyre unë kam mësuar shumë gjëra. Kam mësuar që të bëhem një njeri më i mirë dhe një nënë më e mirë. Ato më kanë frymëzuar mua duke më treguar çdo ditë forcën e pathyeshme të shpirtit human.”

 

Ylli i bukurisë botërore Angelinë Jolie, aktorja dhe  ambasadore  e OKB-së e vullnetit të mirë edhe kesëaj ardhe në Gjenevë ka përmendur Kosovën, duke folur për vuajtjet e refugjatëve në botë, të cilën gjë e kishin  përjetuar edhe shqitarët etnik nën regjimin e Serbisë.  Do shtuar se Angelina Jolie nga gushti 2001, ajo udhëhoqi më shumë se 40 misione në terren përfshirë ketu edhe Kosovën., siq tha edhe ajo vete në Gjenevë, njofton nga Gjeenva agjencia informative “Presheva Jonë”.

Angelina Jolie  gjjtë vizitës në Kosovë (27-30 dhejtor9 202) ajo ka takimve me refugajtë kosovarë të ktyher nga Sqhipëria, maqednia e vendet e BE-së ai kishte takuar edhe ta nga minoritet në Kosovës, së bashku me paqeruajtësit e NATO-s dhe udhëheqësit lokalë, Gjatë një vizite tre-ditore në rajonin e trazuar.Aktorja fituese e Oskarit, një ambasador i vullnetit të mirë, tha se ishte tronditur nga kushtet e refugajtëve kosovarë. “Njerëzit mendojnë se kur përfundon një luftë, çdo gjë kthehet në normale,” tha Jolie. Angelina Jolie vizitoi zonën e kryeqytetit të Kosovës, Prishtinë, dhe qytetin e Mitrovicës, e cila mbetet një vatër e tensioneve.

27-vjeçari aktorja, i cili u emërua Ambasador i Vullnetit të Mirë në vitin 2001, vizitoi kampin e refugjatëve në KA disa rajone, duke përfshirë Sierra Leone, Tanzani dhe Pakistan. “Ne shpresojmë se vendet e pasura të vazhdojnë të jenë të përgatitur për të mbrojtur kauzën e më të prekshme” dhe “për të mbajtur të hapur kufijtë e tyre”, ka thënë Angelina Jolie.  Ajo foli si Odisea e refugjatëve nga Afrika e Veriut dhe kujtimin e 1500 prej tyre vdiqën në det duke u përpjekur për të arritur në Itali.

SHPËRNDAJE