Preshevë, 20 korrik  -Kryeministrja serb Ana Brnabic në një intervistë për televizionin prestigjioz amerikan  CNN tha se se qeveria e Serbisë që nuk është as pro-amerikane, as pro-rus  është thellësisht e përkushtuar për përmirësimin e jetës së qytetarëve të Serbisë, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Qeveria ime është vazhdimësi e plotë e qeverisë së mëparshme të kryeministrit Aleksandar Vucic, ne kemi pasur sukses të madh në tre vitet e fundit, konsolidimin e plotë fiskal, para se të ishin tre muaj para falimentimit, dhe tani ne kemi një stabilitet të plotë makroekonomik” tha ajo.

Sipas saj, Serbia është e thellë dhe strategjikisht e angazhuar për anëtarësim në BE.

“Kjo qeveri e re tregon qartë partnerët e saj në BE, qytetarët e saj, të gjithë parnter e saj, duke përfshirë Rusinë. Rusia është një treg i madh për ne, një partner i madh tregtar të Serbisë,” ka shtuar Brnbic.

Ajo ne vazhdim theksoi se serbët janë padyshim historik, fetar, tradicionalisht të afërt me Rusinë.

“Serbia ka nevojë për vende të reja pune, kompani të reja,” tha ajo, duke shtuar se ai shpreson për rritjen e PBB-së 3 për qind këtë vit dhe 2018 rritja prej 3.5 për qind.

“Ne duhet të jenë të përgjegjshëm për të gjithë qytetarët dhe për të ruajtur marrëdhëniet tona me Rusinë. Ajo është një burim i rëndësishëm i rritjes sonë,” tha Brnabić.

Në këmbënguljen për të komentuar mbi ndërhyrje të dyshuar rus në Ballkan, në mënyrë që të rajonit, siç thuhet, e përdorur si “trampolinë” për përzierjen me BE dhe NATO, me referenca për ngjarjet në Mal të Zi dhe në përfshirjen e dy serbëve, Kryeministri tha “nuk shoh që kjo të ndodhë.”

“Unë nuk shoh që kjo të ndodhë dhe, të jetë i sinqertë, unë nuk e kam parë dëshmi të këtyre akuzave,” tha Brnabic.

“Siç thashë, unë duhet të përsëris, rruga jonë strategjik drejt BE-së, ne gjithmonë ka pasur një dhe të njëjtin mesazh. Shkoni në BE, Rusia është miku ynë dhe partneri ynë ekonomik dhe nuk ka asgjë më shumë se kaq..” tha Brnabic .

E pyetur për të komentuar mbi faktin se “në një vend thellësisht konservator,” kreu i qeverisë si një person i cili deklaron veten si homoseksual, por është edhe një grua, Brnabic theksoi se gjithë jetën time në mënyrë të hapur e identifikojnë veten si homoseksual dhe kurrë nuk ka pasur një problem në Serbi.

“Unë do të doja të mendoj se Serbia nuk është aq konservator, homofobike ose ksenofobike në këtë kuptim. Sigurisht ka vend për përmirësim dhe ndryshim, dhe sigurisht ka njerëz që ende mendojnë se kjo nuk është në rregull, nuk është pjesë e traditës dhe vlerave tona, por unë mendoj se ata janë pakica, me zë të lartë, por ende një pakicë “, tha Brnabić.

Ajo theksoi se mendon se e ka përkrahjen e madhe e popullit të Serbisë.

SHPËRNDAJE