???????????????????????????????Bruksel/UE  -Ambasadroja shqiptare ne BE znj.Suela Janina, ka pritur sot publicistin dhe gazetarin tone ne organizatat nderkombetare ne Gjeneve.  Integrimet evropiane, sidomos emancipimi i femres shqiptare dhe inkuadrimi i vendit në insitucionet nderkombëtare, migracioni, diaspora shqiptare dhe informimin si dhe të drjtat e njeriut ne Luginen e Preshevës  ishin temë bisede nga takimi i ambasadores shqiptare ne BE-Bruksel znj.Janina me publicistin tone te njohur N.Maliqin.

Ambasadorja shqiptare Janina fillimisht njoftoi  fillimisht z.Maliqin se Shqiperia dhe shqiptaret ne pergjithësi janë në rrugë të mbare te integrimeve evropiane.  Sipas saj edhe shqiptaret ne Belgjike jane te integruar dhe posedojne imazh të mirë. Duke folur për sidomos femren shqiptare, ajo eshte e kenaqur me inkuadrimin e saj në insitucionet relevante  nderkombëtare, cka sipas znj.Janina “vendi yne Shqipëria eshte bëre shembull i inkuadrimit te femres shqiptare ne diplomacin botërore. Bile, vendet fqinje na e kane “zili” ne këte drejtim sepse sot ne ne qendra te ndshme evripiane dhe boterore kemi se paku dhjete femra ambasadore..”

Po ashtu nga ky takim me ambasadores shqiptare ne BE dhe gazetarin nga Gjeneva-Presheva u bisedua edhe per situaten ne Luginen e  Preshevës, ku ambasadorja Janina ka shprehur shqetësimet e saj për situaten ne rajon, sidomos diskiminimin e te drejtave te njeriut ne Luginë te garantuar sipas kartes se OKB-së dhe konventave evropiane.

 

Ndryshe ne fund ambasadorja shitare ne Bruksel-BE i ne funnd duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, ka falenderura gazetarin tone ne organizatat botërore ne Gjeneve per angazhimin e tij dhe sensiblizimin e ceshjes se Kosovës, Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombetare.

SHPËRNDAJE