Berne, 15 shkurt  (Nefail Maliqi) -Keshilltarja Federale e Konfederates Helvetike znj. Simonetta Sommaruga u takua sot në Bernë me rreth 15 ambasadorë në Zvicër. Diskutimet u përqëndruan në tema të ndryshme politike, duke përfshirë migracionin dhe barazinë.
Ambasadorja Dr.Nazane Breca: Kosova ka marredhenie te shkelqyeshme me Zvicren 
Ne kete takim ka marru pjese deh amsasdaropja e Kosoves ne Berne dr.Nazane Breca.
“Ishte nje takim, apo thene me mire dreke pune me koleget tane nga vendet e ndryshme evropiane dhe nga ballkani. Ne fjalimin tim u nderlidha rreth migracionit, perpsktives se grave kosovare si dhe bashkepunimin e Kosoves me Zvicren, duke e cilesuar keto maredhenie te shkelqyeshme keto dhjete vitet e fundit te pamvaresis se shtetit tone.
” tha per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ambasadorja Breca.
Ministrja  e Drejtësisë dhe Policise  ka takuar 15 ambasadore , kryesisht nga vendet evropiane, në rezidencën e tyre  në Bernë. Aktualisht ne Zvicer ekzistojnë tridhjetë ambasadorë.

 

Në një fjalim të shkurtër, znj. Sommaruga foli në veçanti për politikën e migracionit. Ajo i paraqiti ambasadorëve procedurat e azilit të përshpejtuara dhe planet e integrimit të Zvicrës. Dreka e punës që pasoi takimin ishte një mundësi për të diskutuar çështje të tjera politike Simonetta Sommaruga takohet me ambasadorët e pesëmbëdhjetë vendeve te ndryshme

 
SHPËRNDAJE