GJENEVË: ANGELINA JOLIE NGA SOT AMBASADORE DHE RAPORTUESE E OKB-së

Lidhur me rolin dhe misonin e saj për refugjatët në botë ylli Hollivudit znj.Jolie i kishte deklaruar ditë më parë agjencisë informative “Presheva jonë” se “Sikur në Kosovë, do t’ju ndihmojë edhe refugjatëve tjerë në botë…”

 

Gjenevë/UNO, 17 prill

Komisariati i Lartë për Refugjatë i Kombeve të Bashkuara (UNHCR) ka njoftuar sot në Gjeneveë mediat botërore se aktorja e Hollivudit, Angelina Jolie, është emëruar raportuese speciale e shefit të UNHCR-së, Antonio Guterres.

Emërimi saj në ektë mison ndërkombëtar ëdjtë shpallur sot në Gjenevë ku kohë më parë aktorja dhe bukuroshja e njohur Angelina Jolie OKB e kishte shpallur për ambasadore e vullnetit të mire duke i dhuruar asaj edhe pasaportë të Kombeve të Bashkuara

Zëdhënësi i UNHCR-së, Adrian Edwards, tha se aktorja 36 vjeçare do ta përfaqësojë Guterres në nivel diplomatik për çështjet globale të refugjatëve. Lidhur me rolin dhe misonin e saj për refugjatët në botë ylli Hollivudit znj.Jolie i kishte deklaruar ditë më aprë agjencisë informative Presheva jonë” se Sikur në Kosovë, do tju ndihmojë edhe refugjatëve tjerë në botë

Ylli i bukurisë botërore Angelinë Jolie, aktorja dhe  ambasadore  e OKB-së e vullnetit të mirë gjatë qëdnrimit në Gjenevë ka përmendur Kosovën, duke folur për vuajtjet e refugjatëve në botë, të cilën gjë e kishin  përjetuar edhe shqitarët etnik nën regjimin e Serbisë.  Do shtuar se Angelina Jolie nga gushti 2001, ajo udhëhoqi më shumë se 40 misione në terren përfshirë ketu edhe Kosovën., siq tha edhe ajo vete në Gjenevë, njofton nga selia e OKB-së agjencia informative Presheva Jonë”.

SHPËRNDAJE