Njomza Agushi, iniciatore e këtij aksioni i dekalroi agjencisë “Presheva Jonë”  vetëm pas 1 ore punë ata kanë arritur që ti shesin më shumë se 200 produkte (ëmbëlsira) dhe se se është shumë e kënaqur së pari që ka gjetur përkrahje tek bashkëmoshatarët e saj të cilët e kanë mbështetur pa rezervë por edhe për qytetarët të cilët përpos që i pagojanë ëmbëlsirat cmimi i të cilët është 50 din (50 cent) ata lënë edhe më tepër.


Preshevë, 21 janar/AIK-Presheva Jonë

Ti ndihmojmë nevojtarët, aq sa mundemi
është kjo motoja e të rinj ëve të gjimnazit..” thotë Njomza Agushi.

Nxenësit e gjimnazit “Skenderbeu” në Preshevë të cilët sot (e shtunë) kanë dalur në një aksion humanitarë në të cilin ata vetë janë bërë protagonistë duke dhënë secili diqka nga përvoja e tyre në gatim. Shumica vajza të kësaj shkollë kanë marrur për sipër që të përgatisin diqka nëpër shtëpitë e tyre e që sot ti shesin para oborrit të shkollës (gjimnazit Skenderbeu). Drejtori i ketij gjimnazi z.Abdurrahman Zylfiu ështe i kenaqur me ket aksion, sipas të cilit keto iciciativa duhet të vazhdohen edhe me tutje.
Këto gatime edhe pse ishin bërë për motiv humanitare vetë gazetari i  Agjencisë “Presheva Jonë” u vërtetuar duke i provuar ata dhe po ju themi të vërtetën se ishin të mrekullueshme dhe ishin bërë me një përkushtim të madhë,për qka tregon edhe fakti se vetëm pas 1 ore punë ata kanë arritur që ti shesin më shumë se 200 produkte (ëmbëlsira) për të cilat nga kushdo që i ka provuar kanë marrë lavdrata.jo vetëm për iniciativën por edhe për shijen.
Njomza Agushi, ideatore e këtij projekti deklaroi se është shumë e kënaqur së pari që ka gjetur përkrahje tek bashkëmoshatarët e saj të cilët e kanë mbështetur pa rezervë por edhe për qytetarët të cilët përpos që i pagojanë ëmbëlsirat cmimi i të cilët është 50 din (50 cent) ata lënë edhe më tepër. Ajo u shpreh se do të qëndrojnë deri sa ti shesin të gjitha e që mendon se do të jetë njo kontribut solid për ata të cilët janë në nevoj. Njomza Agusho si moto të kësaj iniciative e kishte “Blej ti,që të kenë edhe të tjerët për të blerë” Gjimnazistët e kësaj shkollë tradicionalishtë merren me iniciativa humanitare,dhe këtë mund ta vërtetojmë nga e kaluara nëse kthehemi prapa dhe shohim koncertet,apo tubimet të tjera të cilët motivin kryesore e kanë pasur solidaritetin. ër të blerë” .

 

SHPËRNDAJE