Më 5 shtator 2018, midis orës 21 dhe 21,30 në “Zonën B” të Baton Haxhiut u dha një
kronikë me emrin “Demografia përballë ndryshimit të kufijve” nga gazetari Fiton Dibrani
për “dobitë” apo “humbjet” e Kosovës nga shkëmbimi i territoreve.

Baton Haxhiu ne opinionin shqiptare njihet si  bashkepuntorit te Stanishit (UDB) per cka kane konfdirmuar edhe vete serbet, kane shrkuar mediat kosovare. Madej ne opinion dihet se Klan Kosoven e ka n dore Hashim Thaci, nje jaran fort i mire i Haxhiut, trasnmeot agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

PADI CIVILE NDAJ GAZETARIT FITON DIBRANI DHE DREJTORIT TË “KLAN
KOSOVËS” BATON HAXHIU

E njoftojmë opinionin se janë kepqëdorur të dhënat dhe faktet, të marra selektivisht nga librat tona shkencore dhe shkrimet e tjera, të bëra publike në dhjetra portale, gazeta dhe revista.

Të dhënat, fragmentet dhe pasuset e tëra nga tekstet tona, të shkëputura mekanikisht nga
konteksti, janë intonuar në funksion të qëllimeve politike të ideatorëve dhe mbështetësve
të tyre për copëtimin e Kosovës dhe të Luginës së Preshevës, që shkojnë vetëm në favor
të Serbisë dhe qarqeve proserbe në Evropë dhe në botë.

Për keqpërdorimet dhe spekulimet me tekstet tona, ndaj gazetarit Dibrani dhe drejtorit të
“Klan Kosovës” Haxhiu, e njoftojmë opinionin se paralajmërojmë padi civile në gjykatën
kompetente për kompensimin e dëmit për shkak të përvetësimit të teksteve dhe
keqpërdorimit të tyre, si dhe cënimit të së drejtës së autorit, sepse në asnjë rast nuk iu
kanë referuar burimit.

Padisë i bashkangjiten të gjitha provat e duhura.

Hivzi ISLAMI & Arsim EJUPI Prishtinë,

SHPËRNDAJE