musliiiBUJANOC, 26 shkurt (AIP)  -Sot në Kosovën Lindore, rrespektivisht shëpinë e Kulturës në Bujanoc është mbajtur një akademi përkujtimore për nderë të komandant Ibishit dhe dëshmorëve tjerë  të rënë në luftën e fundin mes  forcave tona clirimtare shqiptare të UCPMB-së dhe forcave armike serbe në vitin 2001, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva jonë”.

Akademia përkujtimore  nisi me nje minut heshtje dhe me homazhet e bërë tek varrezat e dëshmorëve në Gjilan, gjegjësisht varri i dëshmorit të kombit, komandant Fatmir Ibishit duke vazhduar më pas me homazhet  në fshatin Konçul kuer edhe kishte rënë heroi ynë.

 

Pos përfaqësuesve të OVL-së së UÇPMB-së në Bujanoc në ketë akademi morën pjesë edhe faktori ushtarak i ish-UCPMB-së si dhe ai politk të,prirë nga Jonuz Mulsiu, ish-drejtues politik i SHP te UCPMB-së. Nga shume folës pohuan se dëshmorët luftuna jo për ektë sitautëw cfare janë sot shqipatrët në Serbi, ata nuk luftuan as për interesa lokale e personale për për një Luginë të lirë dhe në Kosovë, cka amaneti i tyre ende nuk ka shkuar ne vend…

Jonuz Musliu, kryetar i Kuvendit të Komunës së Bujanocit  në fjalën e tij duke përkujtuar dëshmorët theksoi se në Luginën e  Preshevës po mbretëron situatë e brishtë  si reziltat  i politikës diskriminuese serbe.. “Cdo degradim  i situatës në Luginë faji eshte në Beograd për shkak politikës antishqiptare dhe se popullata nuk mund të jetojnë në keshtu  as luftë e as në paqë..Prandaj, ftoj komunitetin nderkombëtar  për një prezencë më të madhe në Luginë, për te ndihmuar në tejkalimin e  kesaj situate, me avancimin e të drejtave të shqiptarëve të cilta ju mungojnë sot..”

SHPËRNDAJE