Ky përvjetor për kombin tonë është më shumë se një ditë, është datë historike e madhe e cila ka për qëll zbatimin e mesazhit të të parëve tanë nga mbretëresha Teutë…,që shqiptarët të jetojnë në liri dhe paqë në kifijtë e tyre etnik, as në Shipërinë e vogël e as të madhe, por në Shqipërinë etnike të Gadishullit Ilirik si një komb sikur edhe gjithë popujt evropian.  Se  cili element, cili faktor do të bashkojë për herë parë Kosovën me Luginën e Preshevës do të mësoni nesër nga prof.dr. Ramë BUJA, ministër i Arsimit, Shkencës dhe Kulturës të Republikës së Kosovës i cili shpjegon ekskluzivisht për agjencinë informative kombëtare « Presheva Jonë ». Në këtë intervistë po ashtu nga ministri Buja do të mësoni për vizitën e tij të fundit në Gjenevë dhe Zvicër pë rolin e diasporës shqiptare nga demonstratat e apra para OKB-së në Gjenevë për pavarësinë e Kosovës e deri tek emërimi i ministrit për diasporë në qeverinë e Republikës së Kosovës

SHPËRNDAJE