Agjencia e rejtingut kreditor, Moody’s, i ka degraduar gjashtë banka gjermane, përfshirë edhe bankën e dytë më të madhe në këtë vend, Commnerzbank, për shkak të rrezikut të shoqëruar me krizën e borxheve në Evropë.

Moody’s ka njoftuar sot se e ka ulur për një shkallë rejtingun e këtyre bankave: Commerzbank, DekaBank, DZ Bank, LBBW, Helaba dhe NordLB, së cilës rejtingu i është ulur për dy shkallë.

Moody’s tha se këto gjashtë bankat ballafaqohen me “rrezikun në rritje të goditjeve të mëtejshme që burojnë nga kriza e borxheve në hapësirën euro, në kombinim me kapacitetin e kufizuar të absorbimit të humbjeve të bankave”

SHPËRNDAJE