Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu në seancë të Kuvendit ka raportuar për hyrjen e trupave të ushtrisë serbe në Karaçevë.

Veliu para deputetëve ka deklaruar se këtë çështje e ka trajtuar me urgjencë.

“Gjatë muajit të kaluar kemi qenë dëshmitarë të raportimit rreth rastit të hyrjes së forcave serbe në Kosovë. Duke pas parasysh ndjeshmërinë e rastit, unë si ministër, kam adresuar këtë çështje me urgjencë”, ka deklaruar ministri i Punëve të Brendshme.

Sipas tij, kjo ngjarje ka ndodhur me datë 7 gusht rreth orës 17:30.

“Bazuar në takimet e mia, raportet e organeve të sigurisë, të KFOR’it dhe të dëshmisë së qytetarëve mund të konfirmohet se me datën 7 gusht rreth orës 17:30 janë vërejtur lëvizje të forcave ushtarake në Karacevë”, tha ai.

Veliu ka shtuar se për këtë temë ka folur edhe me KFOR’in e organet e tjera të sigurisë në vend.

“Fillimisht kemi biseduar me policinë, KFOR’in, këshilltari im ka biseduar disa herë vendin e ngjarjes si dhe me kërkesën e kryeministrit kjo çështje është diskutuar me pjesëtarët e sigurisë kombëtare”, ka thënë Veliu.

SHPËRNDAJE