Novi Pazar, 30 prill -Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe Këshilli Kombëtar Boshnjak sot ne Novi Pazar  nënshkruan Memorandum bashkëpunimi. ne kete ceremoni pos kyrewtarit te KKSH-së z.Shkrui Ymeri nga Presheva muarne pjese kretari i Bujanocit Shaip Kmaberi, deputeti Fatmir Hasani, Galip Beqiri, kryetar i Këshillit egzekutiv pranë KKSH etj.., njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Dr.Ymeri: Një moment historik,  Memorandumi i rëndësishem per KKSH dhe Luginen e  Presheves

Qëllimi i nënshkrimit të këtij Memorandumi është bashkëpunimi në projekte të përbashkëta si dhe planifikimi i aktiviteteve të përbashkëta në sferën e fushëveprimit të Këshillit.

“Bazuar në faktin se shqiptarët dhe boshnjakët njerëzit indigjene në fushën e Luginën e Preshevës dhe Sanxhak, të vetëdijshëm për seriozitetin e situatës në luginën e Preshevës dhe Sanxhak, ne kemi vendosur për të mbyllur për Memorandumin e Mirëkuptimit. Kjo ditë është një nga ditët më të rëndësishme të Këshillit Kombëtar Shqiptar, një moment historik, kur këta të dy Këshilli Kombëtar vendosën të bashkojnë forcat për mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të të dy komuniteteve tona brenda juridiksionit ligjor, ” tha kryetari Imeri, transmeton  agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

“Ndërtimi i një kuadri ligjor dhe përkufizimin e një shteti të ardhshëm, si dhe zbatimin e të gjitha 35 kapitujt e anëtarësimit të vendit tonë në Bashkimin Evropian, zbatimin e Planit të Veprimit për minoritetet dhe punën në rindërtimin e ligjeve të pakicave që rregullojnë statusin e ardhshëm të pakicave objektivat strategjike të këtij Memorandumi. Angazhimi ynë me minoritetet e tjera të krijuar bashkëpunim të bëjë gjithçka për të ndërtuar një shtet, normale moderne e cila do të ketë vend për të gjitha kombet dhe ku askush nuk do të jetë objek i spastrimit etnik dhe ku askush nuk do të abuzohet, ” tha kryetari i Ugljanin.

Nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit, përveç dy këshilltarëve të Këshillit, u ndoq nga Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi dhe Fatmir Hasani, deputeti popullor i shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Shukri Imeri, në fund dha falënderimin e Dr. Sulejman Ugljanin për afirmimin e të drejtave kolektive të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

SHPËRNDAJE