I ka deklalruar sot agjencisë informative “Presheva Jonë” zyrtari i ITU-s në Gjenevë z. Sanjay Acharya, zëdhënës i Unionionit të Telekomunikacionit Ndërkombëtar. Sipas tij, kjo  cështja e kodit të telefonisë për shtetin e ri të Kosovës është diskutuar disa herë me kërkesë të nga Prishtina zyrtare, por për momentin një gjë tillë është pamundur. Një gjë për cka flitet nga Serbia për oferta të ndyrshme, mund të jetë vetëm cështje biznesi dhe jo më shumë .

Gjenevë/UNO, 20 tetor/ AIK-Presheva Jonë

Zërat e fundit se gjoja “Qeveria e Serbisë është e gatshme të respektojë ligjet dhe rregulloret e Kosovës… dhe se ka ofruar mundësinë Kosovës që ta ketë më të lehtë marrjen e kodit të veçantë telefonik” sipas zyrtarëve të OKB-së janë vetëm  fjalë.

Z. Sanjay Acharya, zëdhënës i Unonionit të Telekomunikacionit Ndërkombëtar (ITU) në Gjenevë i ka deklaruar sot agjencisë informative “Presheva Jonë” se kjo  cështja e kodit të telefonisë për shtetin e ri të Kosovës është diskutuar disa herë me kërkesë të nga Prishtina zyrtare, por për momentin një gjë tillë është pamundur. Një gjë për cka flitet nga Serbia për oferta të ndyrshme, mund të jetë vetëm cështje biznesi dhe jo më shumë . thonë zytarët e OKB-së. Madje zAcharya ka deklaruar se “cështja e e prefiksit, kodit të telefonisë nuk është një cështje që i tzakon Serbisë, por ITU dhe nëdrkombëtare  dhe se Kosova kodin e vetë mund ta ketë menjëherë pas anëtarësimit të saj OKB…”

SHPËRNDAJE