inxhhMe rastin e 14-vjetorit te ndarjes nga mesi ynë i Humrije Maliqit nga (Lezbali) Presheva

Pranverat e verat pi ikin shumë shpejte sikur edhe vitet, por jo edhe kujtimet per ty  Nanë, bashkëshorte, nenë, motër, hallë, teze, inxhe e paharruar qe na ike pa prit pa kujtu,  shumë shpejte…

Ky malle na shtohet sidomos kur ulemi ne sofër ne këte Ramazan, ku si sot na kujtohet, kur pak minuta para iftarit benim dua e ti uleshe e mbrama,  duke na sjellur ujë per t’na hequr eshtën e flladitur zemrat, Zoti ju shpërblefte e ju flladite ne Xhehnet. Ishte me shume se nënë, ishte grua e malësore plote bujari e humanizem. Cka sot jemi mirënjohes dhe krenar qe të kishim!

Keta rreshta i shkrujtam per ty, sa nga malli, por aq edhe nga rrespekti dhe dashuria që kishe per ne. Dita e Bajramit sa here vinte, na gëzoje me dhurata,  nuk dalloje asnjë dhe kush nuk mund te dinte se ishim femijët e tu, nipa apo të komshive, sepse te gjitheve na sajdise njejtë, askeë nuk e leje me vajë. Vitet po ecin, por kujtimet  per ty mbesim te pashleshme, aty ku u ndamë te fresketa, te pa harruara ne kujtesen tone, sikur te ishin sot para 14 sekondash e jo para 14 vitesh!..

Padyshim, rrespekti, sjelljet dhe rahmeti juaj do te shperblehet tek i Madhi Zot, Allahu n’xhehnet!

 

Te kujtojne me mall e lot në sy 120 familjarë nga Presheva (Lezbalia), nga Zvicra (Gjeneva) Gjermania, Belgjika e Kosova  

 

SHPËRNDAJE