VulinprehssPreshevë, 30 gusht  -Kreu i UNHCR-së në Serbi Han Söder Friedrich ka thne se “në këtë moment”, mund të presin një fluks më të madh të refugjatëve dhe emigrantëve në Serbi, cka per Serbine jane dhuruar më shumë se dhjetë milionë dollarë per cka minsitrit serb Aleksander Vulin eshte ndier krenar, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Lugina e Presheves edhe pse i hapi dyert dhe ju dha buke e uje mbi 500 mije (gjysem milioni) emigrantëve te cilet shkelen keto vendbanime shqiptare pos nje fléamnderimi nuk kane marru asnje finik nga beogradi jo se jo por as nga ndekrombëgtaret, ne ekte rast UNHCR. Nje zyrtar i kesja orgnaizate dnekrombëtare  i ka deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva jonë” se “shuma prej 10 milion dolalreve dhe ndihma tjera dhuruar autortive serbe ne Beograd i dedikohen Serbise, perfhsir eketu edhe Presheva dhe ats e shte pune e qveris eserbe se ju japin apo jo keto kontrbute dnekrombëtare..”

 

“Në vitin 2015, kemi pasur mijëra njerëz që vijnë në një ditë, tani shifrat janë shumë më të vogla dhe mund të menaxhuar situatën në Serbi”, ka thënë Söder dhe shtoi se “UNHCR vazhdon të mbështesë Qeverinë e Serbisë për të ofruar ndihmë për këta njerëz dhe për të të sigurojë atyre me qasje në sistemin e azilit. ”

Kjo nuk është një situatë që është karakteristike për Serbinë, kjo është situata në nivel ndërkombëtar, vlen jo vetëm për rajonin, por përfshin edhe kontinente të shumta, ka thënë Söder u përgjigjur në pyetjen se cilat janë planet janë dhe çfarë UNHCR është ajo që organizata është duke bërë parandaluese dhe skenare më më të  keqija.

Kur u pyet se sa para i është dhënë Serbisë UNHCR për të ndihmuar në kapërcimin e krizës së emigrantëve Söder tha se në vitin 2015 kjo shumë ishte 13.4 milionë dollarë amerikanë.

 

“Kur flasim për atë që ka bërë vitin e kaluar, kur kemi mbështetur Qeverinë e Serbisë, që është 13.4 milionë dollarë amerikanë për këtë krizës së refugjatëve.

Kjo ndihmë në vitin 2016 deri në fund të vitit do të jetë edhe më e lartë, tha ne fund Shöder ..

SHPËRNDAJE