zorichhccZURICH, 30 qershor  -Një xhami në Embrach (kantoni i Cyrihut) ku  mlidhen boshnjakë, shqiptarë etj… dyshohet se i takon nje organizate me emrin  El-Furkan e pa njoufr deir tash në Zvicër e cila që me vite eshtë nën vëzhgim të shtetit në Gjemrmani, njofton agjencia e lajmeve «Presheva Jonë » duke ju referuar mediave gjermanofone në Zvicër.
“SonntagsBlick” ka shkruar se në xhaminë në fjalë  të premte ue fundut në Embrach u blodhjën rreth 25 djemë të rinj. Ata vijnë nga Kosova, Shqipëria apo Bosnja. Arta nmabjnë mjekkar të gjata dhe matela të zaza. (“An einem Freitag sitzen in Embrach rund 25 junge Männer im Aufenthaltsraum der Moschee. Sie stammen aus dem Kosovo, aus Albanien oder Bosnien. Alle tragen Bärte, manche ein langes Gewand. “) Sipas gezatës, Saida Keller-Messahli, një ekspertes i ceshtjes islame « cak i organizatës në fjalë që propagandon për luftën e shenjtë dhe për grupin terrorist Isis »

Autortiet e komunës së Embrach-ut janë tteguar të shqetësuar megjthëse ende nuk kanë rënë në sy me ndonjë veprim konkret. “Nuk është mirë të kemi në fshatin tonë një bashkësi e cila vë në pikëpyetje religjionet tjera dhe shoqërinë tonë”, ka pohuat z. Erhard Büchi, kryetar i komunës.

SHPËRNDAJE