ibvvvvbbBern,e 24 guisht  -I akuzuar për një përpjekje per t ja marru jeten një miku të tij, një shqiptar hjendet ne banket e zeze kunder t ecilit eshte duke u zhvilluar procesi  gjyqesor per një rast të errët të drogës në Gjykatën Penale të Yverdon-les-Bains (VD) , nkfotn agjencia  e lajmeve “Presheva one” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te Ministrise Publike.

 

Shtetasi shqiptar 32 vjecar, në maj 2015, një ish-ushtar profesionist, i hodhi mbi trupin e tmikut te tij  se paku dy thika per ceshtje dorge.

Kundërvajtësi është akuzuar për tentim vrasje dhe shkelje të rëndë të ligjit federal të drogës. Ai mohon çdo qëllim për të vrarë. Gjykimi do të njoftohet me shkrim palëve.

Sipas prokurorit, fajësia e të akuzuarit është “shumë e rëndë”. Viktima, i cili pësoi goditjet e “dhunës të paparë”, që ka mbijetuar “mrekullisht”.

Ministria Publike ka dhënë “asnjë kredi” për tezën e aksidentit pësuar nga mbrojtja. Një mosmarrëveshjeje mes dy burrave, në lidhje me drogat.

Gjatë seancës, ai shpjegoi fshehur në një pyll 350 gram heroinë përket një pale të tretë, për t’i shërbyer atij, derisa ai ishte në burg. Miku i tij, i cili e dinte vendndodhjen e shtëpisë të sigurt, ai ja kishte vjedhur mallin.

Pas zhdukjes së drogës, të akuzuarit dhe familja e tij kanë marrë kërcënime me vdekje nga furnizuesit. Disa paralajmërime më vonë, ish-ushtarak sulmoi mikun e tij.

19 May, 2015 në një korsi të Yverdon-les-Bains, i akuzuari solli atij një goditje në gjoks dhe një herë në fyt, duke i shkaktuar dëme të konsiderueshme. Duke e lënë atë për të vdekur, ai më pas shkoi në “të shërohem” në një kafe, para se të dorëzohej në polici.

I akuzuari, i cili thotë se ai gjithmonë e kërcënuar nga furnizuesit e tij, duhej të transferohen në një burg zviceran gjerman. “{resheva jone” duke ju referuar burimeve te autoriteve zvuicerane shiptari i akuyuar ishte nje ushtare i NATO i cili kishte  luftuar në Afganistan, Irak dhe Kuvajt.

SHPËRNDAJE