Një kanal televiziv islamik do të nisë këtë vit. Ai do të ofrojë programet politike dhe një revistë javore dhe predikimet. Predikim do të jetë në gjermanisht, arabisht, boshnjake dhe shqip. Studio TV do të jetë operacionale nga kjo verë. Themeluar në vitin 2009, CCIS është sfiduar brenda komunitetit musliman. Organizata sjell së bashku disa 2000 anëtarë pasiv, njoftona agjencia informative kombëtare “Presheva jonë” nga Gjeneva

 

 

Gjenevë, 23 janar/AIK-Presheva Jonë

 

Qendrore Islame Këshilli i Zvicrës (CCIS) është duke punuar për të krijuar një kartë zbritje-zvicerane të quajtur Musliman-Card, ku do t’i lejohet  mbajtësit e saj për të marrë zbritje prej 5 deri 15% në disa restorante, hotele dhe dyqane.

 

 

DREJTORI I QENDRËS ISLAMIKE NË ZVICËR NICOLAS BLANCHO DHE DR.SHEFQET KRASNIQI PËRSHËDETEN  DHE SHKEPIN  BOMBONE “KUNDËRSHTARËVE” KRISTIANË, TË CILËT ISHIN DUKE PROTESTUAR KUNDËR NJË KONFRENCE ISLAMIKE NË BIENE (në foto)

Helsana konfirmuar “SonntagsZeitung” kanë filluar negociatat me organizatën. “Ne patëm një takim”,  tha siguruesi. Sipas kryetarit të CCIS, Nicolas Blancho, zbritje në sigurim shtesë për anëtarët e shoqatës së tij do të kthehet rreth 10%. “Për familjet me shumë fëmijë, kjo përqindje mund të jetë edhe më e madhe, thotë ai. Unë kam një kontratë në tryezën time dhe kam nënshkruar për vjeshtë. ”

Siguruesi ka dhe falënderoj të Këshillit Islamik për reklamat e saj, duke ofruar 3.000 franga në 200 nënshkruesit e kontratës. Asnjë datë e komisioneve të kartelës ka, megjithatë, u zbulua.

Përveç kësaj, një kanal televiziv islamik do të nisë këtë vit. Ajo do të ofrojë programet politike dhe një revistë javore dhe predikimet.Predikim do të jetë në gjermanisht, arabisht, boshnjake dhe shqip. Studio TV do të jetë operacionale nga kjo verë. Themeluar në vitin 2009, CCIS është sfiduar brenda komunitetit musliman. Organizata sjell së bashku disa 2000 anëtarë pasiv.

SHPËRNDAJE