Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka thënë sonte se duhet të turpërohen vendet e QUINT-it të cilat kritikojnë Listën Serbe për bojkotimin e votimit për shkarkimin e kryetarit të komunës në veri të Kosovës më 21 prill.

“Pashë që disa po përpiqen të mbyllin gojën, çfarë pafytyrësie është kjo”, tha Vuçiq në përgjigje të pyetjes së një gazetari në lidhje me thirrjen e QUINT-it për bojkotin e shpallur të votimit më 21 prill te serbët.

Siç tha ai, Albin Kurti fillimisht organizoi zgjedhjet në të cilat dolën 3.4 për qind e qytetarëve, ndërsa më parë kishte kryer aksione të panumërta kundër serbëve.

“Arrestuan serbët, keqtrajtuan, rrahën, plagosën… Pastaj organizoi zgjedhje brilante me 3.4 për qind të njerëzve që dolën. Por kjo nuk është problem. Ata na thanë pranoni të merrni pjesë dhe ata do të japin dorëheqjen. Kur pranuam , thonë – nuk do të japin dorëheqje”, tha Vuçiq.

Pas kësaj, thotë ai, u kanë thënë serbëve nga Quinta që të paraqesin peticion, nëse, thekson ai, do të duhej të mblidheshin nënshkrimet edhe të 20 për qind të votuesve të regjistruar.

“Dhe kur me të gjitha dredhitë e Kurtit, mblesëri i imët, i mbledhim ato nënshkrime, thonë – jo, hajde të shkojmë në referendum. Dhe referendumi kërkon 50 plus 1 votë. Epo nuk ka edhe aq serb që jetojnë atje… U regjistruan edhe 862 persona”, theksoi presidenti i Serbisë.

Ai shton se për të gjitha këto reagoi Lista Serbe dhe theksoi se në fakt ishte e kotë, sepse serbët nuk mund të duronin më terrorin.

“Edhe pas 3,4 për qind të atyre që kanë dalë në votime thonë – Beogradi e ka fajin? Turp të keni. Shikoni në pasqyrë o gënjeshtarë”, tha Vuçiq.

SHPËRNDAJE