Luftimet në Libi, përveç të tjerave, duket se kanë një kosto të lartë edhe ndaj vlerave të trashëgimisë kulturore.

Përfaqësues të lartë të Trashëgimisë Botërore, u bëjnë thirrje tregtarëve ndërkombëtare të artit dhe muzeve për gjetjen e objekteve që mund të jenë plaçkitur nga Libia gjatë luftimeve.

Në deklaratën e UNESCO-s theksohet se grabitja në situata të tilla dëmton integritetin e objekteve dhe të vendeve arkeologjike.

SHPËRNDAJE