thacipappaaPreshevë, 16 qershor  -Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, muaijin e Ramazanit e ka zgjedhur për te bere nje “izaret” te Papa i cili u prit ne në një audiencë private në Selinë e Shenjtë në Vatikan, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi jo veten ne Vatikan te  Papa  eshte paraitir me t enjejten keravate te  homologut te  tij serb, Tomislav Nikolic, por edhe me pare  janë pare  të veshun njajtë në Bruksel dhe Sofia, në kuadër të Samitit të SEECP’s. Mediat here  fundit kane shkruar se kjo veshje dientike mes Niuklicit dhe Thacit qenka “rastësi e çuditshme” apo “koincidence”. Por tash me kravate te ngjajshme te Papa, cfare ta quajmë ? ka pyetur agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Jo vetem kravate por edhe kostumi i Thacit cuidtrisht  eshte identik me ate te presidentin serb Nikolic gjate vizites ne vatikan te Papa ?! Nese Thaci e paska zakon te ndjek veshjet e personalieteve boterore, se si shkohet ne vizite te Papa nuk eshte i vetmi ky Nikolici, ka edhe tjere ndoshta edhe ma burra se ai, per shembull Obama i cili ka takaur Papne me kravate tjeter ngjyre blu, simbol i paqes., ka shkruar ne fund  agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Presidenti i Kosoves Thaci kishte zgjedhur muajin Ramazan per ta vizituar Vatikanin, i cili ka takuar Papen  dhe i ka dorëzuar Atit të Shenjtë edhe ftesën që të vizitojë Kosovën në një të ardhme të afërt si dhe i shprehu dëshirën që Selia e Shenjtë të njohë shtetin e Kosovës sa më parë. Kosova, keto gjashte vitet e fundit, per te dhjeten here kerkon te njihet nga Vatikani. Kosova po aq here ka kërkuar te njihet edhe nga Serbia.papaaaghthaci-nikolic-640x563

e.

SHPËRNDAJE