???????????????????????????????Gjenevë, 11 qershor  -Zonën Fan në Plainpalais ishte embulur me kuqezi  sot qe nga orete mesdites ne pritje ndeshjes mes Shqiperise dhe Zvicrës. Ne qender te qytetit ihsin vene speciloa ekranet gjiganteskte ne  katër anet  qe transmetonin ndeshjen ne Lesn te Fracnës Euro 2016, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

Shqiptaret ne Gjenevë: Berisha, Berisha, Berisha…

NATIONALMANNSCHAFT, EURO 2016,Aty ishin tubuar sponatiisht rreth 12.000 njerëz, kryesisht shqiptare nga Kosova, Sqhiperia, maqednina apo Presheva e Janina..aq sa flitete se ka Gjeneva, me flamuj kuqezi e simbole tjera kombëtare . Shqiptaret plot energji  e  eufori brohoritnin e valavitnin flamujt kuqezi dhe pse nuk kihste ende rezulatat te ndeshjes. Madej disa tifzë kihsin veshur në këmisha me  hartat e tyre të Shqipërisë  se bashkuar si dhe me emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

Disa here brohritin shipatret ne Gjeneve Berisha, Berisha, Berisha…per meritat e mbjtesit te rrjetës shqiptare.  Por pas pak minutash, sitauata ndryshoi, per 180 shkallë,  dhe ne qender nisen te brohorisin e festonin zviceranet, u muar vesh për cka.  Mijera shqiptaret ne Gjenevës në qendër ishin gati për të festuar, por megjithatë ndoqën deri ne fund lojën e mirë duke festuar bashkarisht me zvicrante dhe duke ju uruar fitoren.

 

Dëbimi i kapitenit shqiptar Lorik Cana, i formuar Lausanne-Sport, ka provokuar masen duke brohoritur dhe fishkelluar. Sipas aghencise  selajemeve “Presheva jonë” ne Gjencvëw, sa  sa here ofrohej Xhrdan Shaqiri pran e rrjetes së kombëtares shqiptare, po ashtu kishte brohoritje dhe fishkellima nga tifozet shiptare te tubra sot ne sehshin  e Plainpalais te Gjenevës.NATIONALMANNSCHAFT, EURO 2016,genneeeNATIONALMANNSCHAFT, EURO 2016,

SHPËRNDAJE