polunnnNew York/Gjenevë, 3 qershor 2016 (Nefail Maliqi)  -Sekretarit të Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Moon ka pershëndetur dhe vleresuar lart rolin e policise se OKB-së (COPS UNO) te istatluar ne vendet e krizave ne bote duke perfshire ketu edhe ata në Kosovë (UNMIK) te cilet po i kontribuojne paqes dhe stabilitetin ne rajon, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

 

Shefi i OKB-së: Policët e OKB-së  sjellin stabilitet. Ata të rivendosur besimin

poilciKos1

Me kete rast shefi i OKB-së prmes  nje video ka dhene  ne mesazhe  me rastin e samitit te policisë se OKB-së  (Cops OKB-së)

Ministra,
Shkëlqesi,
Të nderuar delegatë dhe mysafirë,
Zonja dhe zoterinj,

Mirë se vini në Kombet e Bashkuara dhe për këtë e Bashkuara shefave të parë-ndonjëherë Kombeve të Policisë Samitit – policët e OKB-së.

 

Më vjen keq që unë nuk mund të jetë me ju personalisht. Por unë nuk dua të humbasë këtë shans për të ju falënderoj për përkushtimin tuaj. Unë gjithashtu i kërkoi Zëvendës-Sekretarit të Përgjithshëm për të marrë pjesë në emër tim.

Në mbarë botën, kam parë ndryshimin që policët tanë trima të bërë për të vendosur sundimin e ligjit dhe të hapë rrugën për paqe dhe zhvillim të qëndrueshëm.

Nga Kabuli në Kinshasë … nga Port-au-Prince në Prishtinë (Kosovë) Policia e Kombeve të Bashkuara të punojnë në disa nga situatat më sfiduese në tokë.

 

 

Policët e OKB-së është një mundësi e madhe.
Kjo është një mundësi për të siguruar më tej se Policia e Kombeve të Bashkuara për t’u bërë gjithnjë e më shumë “të përshtatshme për qëllimin”, – dhe në gjendje për të përmbushur kërcënimeve të sigurisë në kontekstin e sotëm të paqëndrueshme globale.

Faleminderit për kontributin tuaj, angazhimin tuaj dhe përkushtimin tuaj.

Së bashku, le të punojmë për një botë më të sigurt dhe më të sigurt për të gjithë.

United Policia e Kombeve të policisë tuaj.

SHPËRNDAJE