Bernë, 22 dhejtor -(Nefail Maliqi) -Shefi i Ushtrisë zvicerane gjeneral André Blattmann festat e  fund vitit ka ven dopsur te kremtoj  sivjet ne mes shqiptareve dhe zviceran në bazën ushtarake të armates helevetike në Kosovë, njfotn agejncia e lajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra

André Blattmann ka arritur sot per në Kosovë të enjten dhe të premten me një delegacion të parlamentarëve për vizitën e tij tradicionale. Ne aerioprot ai eshte pritur nga perfaesuesit e mabsades zvcerane dhe ushatzret e Swisscoy-it

Gjeneral Blattmannne Kosove do te jete i shoqeruar nga zyratre te larte nga Konfederatës Helvetike si nga  Geraldine Savary (PS/VD), Këshilli i Shteteve Alex Kuprecht (SVP / SZ) dhe Këshilltari Kombëtar David Zuberbühler (UDC/CA). Festa e sivjem e Krishtlindjeve për delegacionin zvcieran  eshte organizuar nga kontingjentit të 35-të të Swisscoy si ngjarje qendrore e vizitës në Prizren të Kosovës.

Delegacioni nga Berna i prirë nga Shefi i armatës zvicerane gjeneral André Blattmann gjithashtu do t etakohen me komandantin e KFOR-it në Prishtinë Giovanni Fungo.

SHPËRNDAJE