Armenia planifikon të fusë shahun si lëndë të detyrueshme në shkollat fillore në të gjithë vendin. Qeveria ka planifikuar të japë 480 mijë dollarë për zbatimin e planit.

Plani synon zhvillimin intelektual të fëmijëve dhe kthimin e Armenisë në një superfuqi shahu.

Loja e shahut është shumë popullore në Armeni. Shahisti më i mirë armen, Levon Aronian renditet i treti në botë.

SHPËRNDAJE