Ish-diktatori i Irakut, Sadam Husein, ka ndihmuar financiarisht Sllobodan Millosheviqin gjatë gjykimit në Hagë, ka deklaruar avokatja , Bushra Khalil, njofton Tanjug

Sipas burimeve të ngjajshme, i tërë procesi ka kërkuar shpenzime të mëdha. Shërbimet e avokaturës kanë kushtuar shumë dhe Husein, duke e ndjerë se çfarë do të ndodhte, ka vendosur të mbështesë presidentin e rrëzuar të Jugosllavisë

Ajo, madje ak ypetur se “a duhet shpjeguar se çfarë e ka motivuar Saddam Husseinin? A e ka parashikuar ai situatën që po ndodh sot në vendet arabe dhe situatën me doktrinën gjeopolitike në botë”

Sipas Khalilit, “. Të gjitha ngjarjet që kanë pasuar “si cunami” në të gjitha kontinentet e dëshmojnë një gjë të tillë. shkelja e sovranitetit” ka nisur në Jugosllavi”. Saddam Hussein është eliminuar poltikisht në prill të vitit 2003 dhe më  vonë është ekzekutuar me varje. Bushra Khalil e ka mbrojtur para gjykatës.

SHPËRNDAJE