Ata kanë folur për vijueshmërinë e ligjëratave në gjuhën shqipe përpos atyre në gjuhën serbe si dhe shumë çështje të tjera të këtij fakulteti ku u përkrahën edhe nga deputeti popullor Riza Halimi. 

Preshevë, 14 qershor / AIK-Presheva Jonë

Ky takim u zhvillua në mënyrë miqësore duke biseduar mbi mbarvajtjen e procesit akademik dhe mësimore të fakultetit PEP. Ata kanë folur për vijueshmërinë e ligjëratave në gjuhën shqipe përpos atyre në gjuhën serbe si dhe shumë çështje të tjera të këtij fakulteti ku u përkrahën edhe nga deputeti popullor Riza Halimi. Ndërkaq profesor Elmi Haziri thotë se në të ardhmen në këtë fakultet duhet të rritet tendenca e literaturës varësisht nga regjioni ose burimi që vjen me rëndësi sipas tij përdorimi i literaturës të jetë në gjuhën shiqpe. Ne jemi të bindur se kemi arritur që gjatë kësaj periudhe edhe pse mbi bazë private ta zvoglojmë boshllëkun që është krijuar në këtë zonë si rrezultat I mungesës së fakulteteve në gjuhën shqipe tha Elmi Haziri. / TvP

SHPËRNDAJE