“Paralel me UÇK-në dhe Shqiptar, diaspora  shqiptare ka qenë shtylla numër një e rregës nga aokupimimi deri tek pavarësia e Kosovës”, ka deklaruar njeriu numër dy i “Vetevendosje”  z.Rexhep Selimi, deputet në paralemenrtie Republikës së Kosovës në tubimin e djeshëm me përfa¨qesues dhe bashkëkomabs në Zvicër të mbajtur  në Cyrih.

 

Behar AVDILI

Cyrih. 20 shkurt/AIK-Presheva Jonë

Nën organizimin  e Qendrës së lëvizjes së “Vetëvendosje” në Cyrih në lokalet e klubit të Tetovës në mesin e shumë  mërgimtarëve, kryesiht studentë, intelektualë , mërgimtarë e veprimtarë  nga mbarë zvcira ishin tubuar për tëde¨gjuiar  fajlën e Rdepèuetit Rexhep Selimit, tribunë kjo e drejtuar nga Mujë Shala, kryetar i “Vetevendsoje” për Zvicër dhe z. Jeton Lleshi, përfgaqësuesi i VV në kanotin e  Cyrihut.

Gjatë k¨rtij takimi mes  përfaqësuesve të lartë të “Vetvendosje” dhe mërgimtarve u biseduan për shumë cështje me interes të Kosovës dhe atij  gjithkombëtar, ku nuk munguan as akuzat kudër qeverisë së Thacit ku mysafirë nga Prishtina ju përgjgigj një sër pyetjes që preokuponin diasporën shqiptare sidomos rreth perspektivës së Kosovës pas referendumit të pakices serbe në Veri si dhe për Luginën e Preshevës, për krimi e organizuar dhe korrupcionin në vend si dhe pë rrolin e diasoprës shqiptare në Zvicër e më gjerë..,

 

“Paralel me UÇK-në dhe Shqiptar, diaspora  shqiptare ka qenë shtylla numër një e rregës nga aokupimimi deri tek pavarësia e Kosovës”, ka deklaruar njeriu numër dy i “Vetevendosje”  z.Rexhep Selimi, deputet në paralemenrtie Republikës së Kosovës në tubimin e djeshëm me përfa¨qesues dhe bashkëkomabs në Zvicër të mbajtur  në Cyrih.

 

 

“Në Veri të Republikës  së Kosovës nuk funksionon shteti ynë, sepse atje mungon polcia, suhatria, ndërkombëatrët. Problemi i Mitrovicës duhet të zgjidhet tani dhe cdo zhagitje do të ejtë në disfavor të Kosovës dhe kjo cëshje nuk duhet neglizhuar Qeveria e Kosovës e cila nuk po i bën dfetyrat e shtpisë si duhet, për cka janë votuart nga populli”, ka thënë z.Rexhep Selimi.

 

Ndërsa.lidhur  me akuzat e Kamishit, Selimi ka nënizuar se tha se aty kishte akuza kundër “Vetëvendosje” dhe jo kundërakuza siq është përfolur “Akuzat janë në adresë  të  subjektit tonë politik  “Vetëvendosje” pikërisht kundër nesh prej nga edhe po kerkohet nga pushteti aktual zgjidhjen e një sër problemesh të gumbulluara, ku popullata e  Kosovës qe sa vite është duke u ballafaquar ”.

 

Pyetjes mbi çështjes e ish-luftëtarët e UÇK-së,situates së invalidëve dhe familjarëve të luftëtarëve, sidomos mbi ligjin e veteranëve, deputeti kosovar duke ju shmangur kësaj pyetje, me qëllim  se këto tema janë të pakendshme, siq u shpreh z.Selmi. Por me insistimine mërgimtarve z.-elimi megjtihatë nëektë drejtim shtoi se “ në fakt një ligj i tillë nuk ekziston edne në Parlamentin tone  as si projektligj dhe aq më pak si ligj i cili do të duhej të miratohej nga parlamenti dhe të  zabtohej ai  në të mirën e Luftëtarëve të UÇK-së të cilët dhanë jetën dhe shëndetin e tyre për lirinë që po e gëzojmë ne sot në Kosovë, por ata fatkeqësiht u gënjyen dhe u  mashtruan nga qeveria e Thacit pas grevës së urisë kur atyre ju kishte premtuar miratimi i një ligji të tllë, por deri më sot nuk ka pasur asgjë e shkuar dhe e harruar”.

Sipas z.Mujë Shala kryetar i “Vetveendosje” në Zvicër kjo lëdvizje në Zvicër ka katër qendra  funksionale në Gjenevë, Lausanne, Cyrih dhe Aarau.

SHPËRNDAJE