papunNë mes të trazirave politike dhe në pritje të reformës së planifikuar të tregut të punës, papunësia në Francë ka arritur një nivel të ri rekord.

Fundi i shkurtit në vend ka regjistruar më shumë se 3.59 milionë njerëz pa punë, siç njofton Ministria e Punës në Paris. Kjo është 2.5 për qind më shumë se një vit më parë.

Pas numërimit nga Agjencisë e Statistikave Evropiane „Eurostat“, papunësia është më shumë se dy herë më e lartë se në Gjermani.  Shkalla në fund të janarit ishte në 10.2 për qind në krahasim me Gjermaninë me 4.3 për qind.

SHPËRNDAJE