Profesori në pension i Fakultetit të Shkencave Politike, Slobodan Samarxhiq, ka komentuar dialogun Beograd-Prishtinë dhe hyrjen e Kosovës në Këshillin e Evropës, dhe ak thënë se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, nuk mund të mashtrohet në diçka në të cilën po marrin pjesë dhe shtoi se ai po “mashtron popullin”.

“Kjo çështje filloi menjëherë pas pranimit të Marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit në prill të vitit të kaluar”, tha Samarxhiq në TV Nova për hyrjen e Kosovës në Këshillin e Evropës.

“Është futur në procedurë. Nuk do të lëshohej nëse nuk do të ishte koha për ta aplikuar. Vuçiq e ka pranuar, pavarësisht nëse e ka nënshkruar apo jo”, ka shtuar ai, transmeton Nova.rs.

Samarxhiq përkujtoi se në ndërkohë “targat KM janë zgjidhur”.

“Ai filloi me targa, dhe tani ka pranuar Këshillin e Evropës. Ata do ta pranojnë OKB-në në të njëjtën mënyrë”, tha ai.

“Është vetëm një çështje e ngecjes që ai të dalë me një truk për të manipuluar opinionin publik në Serbi,” shtoi Samarxhiq.

SHPËRNDAJE