polllPresheve, 12 gusht  -Gjate nje akcioni te forcave të përbashkëta të ushtrisë dhe policisë gjate dy ditët e fundit është zbuluar dhe jane sjellë para drejtësisë pesë persona të cilët kanë qenë të akuzuar për trafikimin e qenieve njerëzore.  Operacioni qe perfshir edhe ne  Luginen e Presheves, njfotn agjenciae lajemeve “Presheva jone” duke ju referuar buirmeve te Ministrisë së Mbrojtjes.

Patrulla të përziera në afërsi të Preshevës zbuluar tre automjete të braktisura me 26 emigrantëve të paligjshëm, ndërsa në një pikë kontrolli në afërsi të Nishit zbuluar një autoveture me 15 emigrantë, si dhe dy persona të paidentifikuar u arratis dhe është duke punuar në krijimin e identitetit të tyre.

Në rajonin më të gjerë të Zajeçar u zbuluan tre të dyshuar në organizimin dhe planifikimin e trafikimit të qenieve njerëzore – DN nga Beogradi dhe M.S. në Afganistan, në një paraburgim për 30 ditë, ndërsa P.R. Beogradi mbajtur në paraburgim për 48 orë.

Në Preshevë arrestuar dy persona AK i AK nga Pakistani të cilët ishin kapur duke u përpjekur për të kontrabanduar në 26 emigrantëve të paligjshëm në mini-van van, dhe në zonën e përgjithshme e Bujanocit u ndalua B.S. nga Presheva, është kapur duke u përpjekur për të kontrabanduar shtatë emigrantë të paligjshëm në një automjet të pasagjerëve.

Ata u mbajtën në paraburgim për 48 orë dhe në procesin e përcaktimit të shkallës së përgjegjësisë penale para prokurorit kompetent dhe gjykatësit.

 

Fokusi i punës së Forcave të Përbashkëta të angazhuar në sigurinë e kufirit shtetëror me Bullgarinë dhe Maqedoninë në të ardhmen do të jetë parandalimi i kontrabandimit të emigrantëve të paligjshëm, sipas një deklarate nga Ministria e Mbrojtjes.

SHPËRNDAJE