Adelina Tahiri, drejtuese e unionit të medresantëve.

Për këtë program të pasur artistik fetar për nder të Ditëlindjes së pengamerit tone Muhammedit a.s, u përkujdes  Unioni i Medresanteve të Preshevës (UMP) i  drejtuar nga Adelina Tahiri  të cilat shfaqën ilahi ,monologje, pjesë të mevludit, ligjëratë fetare dhe Hytbeja lamtumirëse e Muhamedit a.s..Znjsh.

Adelina Tahiri, drejtuese e unionit të medrsantëve  thotë se për organizimin e këtij programi janë marrë të gjitha vajzat në mënyrë që ky program të jetë madhështor për kujtimin e ditëlindjes së njeriut që la hapa të pashlyeshëm në tërë historinë e njerëzimit.

 

Preshevë, 2 shtator/AIK-Presheva Jonë

Diëtlindja e Muhammedit a.s sot në Preshevë kishte tubuar qindra veta, kryesisht të reja në sallën e Shtëpisë së Kulturës Abdulla Krashnicaplote e përplot kryesisht të reja për të cilët u shfaq një  programipasur  fetaro-kulutror të organizuar nga medresantet e Luginës së Preshevës.

 

Programi I sotëm u përcoll nga një numër i madh i femrave shqiptare që kishin ardhur për ndjekur enkas  nga afër këtë program. Për këtë program të pasur artistik fetar për nder të Ditëlindjes së pengamerit tone Muhammedit a.s, u përkujdes  Unioni i Medresanteve të Preshevës (UMP) i  drejtuar nga Adelina Tahiri  të cilat shfaqën ilahi ,monologje, pjesë të mevludit, ligjëratë fetare dhe Hytbeja lamtumirëse e muhamedit a.s..

Znjsh. Tahiri, drejtuese e unionit të medrsantëve  thotë se për organizimin e këtij programi janë marrë të gjitha vajzat në mënyrë që ky program të jetë madhështor për kujtimin e ditëlindjes së njeriut që la hapa të pashlyeshëm në tërë historinë e njerëzimit. Në fund Këshilli organizativ i Medresanteve programin fetaro-kulturor e përmbyllën me hytben lamtumirëse të muhamedit A.s (RTP)

SHPËRNDAJE