preshevaaPreshevë, 3 qershor  -Ashtu siq ishte paralajmeruar, sot me 3 qershor ne Prishtine u mbajt mbledhja e përbashkët e dy qeverive Kosovë-Shqipëri. Po ashtu ishte paralajmeruar se ne këte takim do te bisedohet per shqiptaret e diskriminuar ne Luginen Preshevës. Keshtu se paku kishte premtuar e paralajmeruar permes disa portaleve kosovare  anetare te qverise Thaci-Mustafa para dy jave. Por, duket se ato deklarata mbeten vetem vertem marketing  poltik dhe fjale  sepse qe një jave kush nuk flet se ne takimin e e sotem te dy qeverive do te behet fjalë per Luginen e Preshevës cka edhe u dehsmua, ku asnje nga lideret apo përfaqesit nga Lugina  nuk ishin te ftuar ?! njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ?!

 

Presheva ishte Kosovë, Lugina e don Kosoven, por qeveria e Thacit-Mustafa  nuk e don për t’mos e prishur “vëllazërim-bashkimin” me Serbinë!, ku me dijte ku ja kanë zëneë “bishtin me dere” per kete heshtje ndaj Lugines 

preshhss (1)Analisiti i agjencise se lajmeve « Presheva Jonë » i shkruar leter dhe ka kembyer disa mesazh me ministren e dialogut Edita Tahiri duke kërkuar nga ajo pergjigie qafre me po gnejt me qverine aktuale te Kosovës ?! Pse Prishtina, sikur Boegradi  po anashkalon dhe injoron keshtu keq shqipatret e Lugines se Preshevës ku shume patriot e e te rinj shiptare nga Lugina me uniforme te UCK-së rane heroikisht për lirine, clirimin dhe pamvarësine e Kosovës ?!

 

 

“Presheva jonë” ka falenderuar angazhimin e znj.Tahiri e cila vazhdimisht ka kërkuar falje per mos perfshirjene Lugines se Presheves as ne dilaogun e Brukselit e as ne mbledhjet e dy qeverive e cila e « nxirret » duke u arsyetuar se «keshtu po thone ata t’mdhajt, shefat dhe patronet e qeverise” ?!

 

« Shume keq qe po i mashtroni kta te Presheves. Ju  jo, ama ata tjeret ne at godien e qelqtë.  Gjynah, sidomos per ato nana, fëmije te cilet dhane baballaret, djemte e tyre me te mire te Kosoves Lindore per lirini dhe clirmine  Kosovës.  Ata i kane syte kah ju. Tash ju impohet lidereve të luginës t’I kthehet Beogradit  per shkak injorances se Lugines. Qveria e Kosovës i  ka shtyre ne qorr sokak. E din se ne Presheve me lideret nuk flasin me Referendumin e 1-2 marsit 199 2, per ribashkim, apo kush nme uk e quan Luginen Kosovë Lindore?! Shume keq. Neser si tju themi gjeneratave te reja nese pyesin pse ne flasim shqip, e jemi nen Serbi? Apo kush ka qene ne at kohe ne qeveri?! E keshtu me radhe…Shiptaret e Lugines e duan Kosovën, po Kosova, ne fakt qeveria juaj nuk i don ata per t mos ja trubulluar ujin apo per t mos ja prishur qejfin Serbise dhe  «vllazërimin-bashkimin » e komunistave kosovare ne krye te qeverise së Kosovës  Presheva nuk kerkon shume nga qeveria e Kosovës, vetem 50 per qind te asaj cfare ben Serbia ben per vëllezerit e tyre serbe ne Kosovë », thueht ne letren e redakotroin te agejncis e se lajemeve « Presheva jonë » derguar ministres Tahiri, pak ore para takimit te sotem mes  dy qeverive, shtetve  njerkë, pardon, «shteteve amë» te Kosoves Lindore !

Për disa lider te Lugines se Preshevës heshtja e Prishitines zyrtare dhe mosprania e atoriteteteve shqiptare nga Lugina aktualisht nen Serbi, nekuptohet se Prishtina nuk ka deshire tja trubullojë ujin  Beogradit e as t’ia “cenoj integritetin” me shqiptaret entik ne Luginen e Preshevës, pamvarësisht okupimit te Veriut te Kosoves nga Serbia, ka shkruar ne fund agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar dis deklartatave te analisteve nga Lugina.

Kryetari i KKSH-se Jonuz Musliu, njëhresh kryetar i Kuvendit dhe ish-drejtor politik i UCPMB-së   i revoltuar me sjelljet e qevrisek osovare me Kosoven Lindore për “Presheva jonë” ka deklaruar se  “Loja e Prishtines me Luginen e Preshevës eshte me shume se loje, eshte tradhti kombëtare!..”

Pas vizitave te shpeshta te Gjuricit ne Kosove dhe takimet e fundit te Hashim Thacit me presidentin serb Nikolic , duket se gjerat kane ndryshuar ne terren, simdos për shqiptaret e e Lugines se Preshvës. Për disa lider te Lugines se Preshevës heshtja e Prishitines zyrtare dhe mosprania e atoriteteteve shqiptare nga Lugina aktualisht nen Serbi, nekuptohet se Prishtina nuk ka deshire tja trubullojë ujin  Beogradit e as t’ia “cenoj integritetin” me shqiptaret entik ne Luginen e Preshevës, pamvarësisht okupimit te Veriut te Kosoves nga Serbia, ka shkruar ne fund agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” due ju referuar dis deklartatave te analisteve nga Lugina.

 

Prandaj edhe deklarata  e veprimtarit te shquar Adem Dexmacit dhene kohe me pare “Presheva jonë” për Qeverine dhe minitstrat e  Thacit, se “ju shiptaret e Lugines mos llogaritni shume ne kete qeveri sepse kjo s eshte ne gjendje ta heq macen prej persheshit e leje me te bej dicka te mire për vëllzerit tane atje ne Kosoven Lindore qe ju kane lene andej, ne Serbi”protestiPresevoIdro5-300x210

SHPËRNDAJE