Hulumtuesit kanë zbuluar se të ushqyerit me spinaq i bën muskujt më të efektshëm.

Efekti është aq i fuqishëm saqë shihet pas vetëm tre ditëve.

Sekreti nuk është tek hekuri, por tek nitratet e bollshme në këtë lloj perimi.

“Është si një karburant shtesë për muskujt, si dhe kjo i bën muskujt të punojnë më mirë dhe me efikasitet”, tha drejtuesi Dr Eddie Weitzberg nga Krolinska Instituti në Suedi.

Spinaqi është njohur si superushqim që i jepnin marinarit Popay në filma vizatimorë fryrje të muskujve.

Fillimisht mendohej se përmbajtja e hekurit në spinaq e bënte atë si ushqim të pasur.

Tani shkencëtarët kanë mësuar se nitratet në perime janë përbërësit e vërtetë të energjisë së trupit.

SHPËRNDAJE