Beograd, 28 korrik – Forcat policore serbe dhe trupat e NATO-së kanë përforcuar kontrollet në pikëkalimet kufitare në të dy anët e kufirit të Kosovës,.Kjo është bërë për të ndaluar dhunën etnike pasi që pika kufitare në Veri është djegur dhe polici shqiptar është vrarë, raporton Reuters.

“Do të ndalojmë ekstremistët nga Serbia për të shkuar në Kosovë. Ne do të ndihmojmë paqeruajtësit ndërkombëtarë në të gjitha mënyrat e mundshme”, thotë shefi i policisë serbe, Milorad Veloviq.

“Dhuna, nga cilado anë, nuk është mënyrë e zgjidhjes së problemeve”, thotë për Reuters, zëdhënësi i qeverisë serbe, Miliovoje Mihajloviq.

“Për ne, dialogu është mënyra më e mirë për të zgjidhur problemet në Kosovë…” (Koha.Net)

SHPËRNDAJE