“Propozimi i kancelarit gjerman Olaf Scholz dhe presidentit francez Emmanuel Macron paraqet një bazë të mirë për arritjen e marrëveshjes ndërmjet Serbisë dhe Kosovës”, konkluduan anëtarët e Kryesisë së Lëvizjes së Përtëritjes Serbe (LPS).

Ky propozim, i cili ka mbështetjen e anëtarëve të tjerë të Bashkimit Evropian dhe SHBA, garanton respektimin dhe përmirësimin e të drejtave të popullatës serbe në Kosovë, zgjidhje paqësore të mosmarrëveshjes shumëvjeçare dhe perspektivë të qartë të Serbisë në Bashkimin Evropian”, ka vlerësuar kryesia e LSP-së.

!Pranimi i marrëveshjes shmang rrezikun e një konflikti lufte në Kosovë që mund të përhapet në të gjithë rajonin dhe të marrë përmasa globale, që do të kishte pasoja tragjike për vendin tonë dhe popullin tonë!, pretendohet në një deklaratë të LPS-së.

SHPËRNDAJE