Në raportin më të ri të Kombeve të Bashkuara thuhet se nga përdorimi i drogave vdesin afro 200 mijë njerëz në vit.

Mëtutje, vlerësohet se 27 milionë njerëz në mbarë botën janë përdorues problematikë të drogave.

Sipas raportit të përgatitur nga Zyra për Droga dhe Krim të Kombeve të Bashkuara, kanabisi mbetet droga më e përdorur nga 224 milionë shfrytëzues në mbarë botën.

Afro 230 milionë njerëz , që paraqet 5% të popullatës botërore, së paku njëherë i kanë përdorë drogat ilegale në vitin 2010.

Në raport theksohet se prodhimi global dhe përdorimi i drogave ilegale, vitin e kaluar, kishte shënuar stagnim relativ.

Afganistani mbetet prodhuesi më i madh i drogave në botë.

SHPËRNDAJE