Preshevë, 18 janar  -Nje grup serbesh  me emrin “Shoqata e Familjeve të Viktimave ne Kosove dhe Metohi”  kane reaguar ndaj deklaratave te kryeministrit shqiptar Edi Rama (“Rama: Bez brige, Srbi će na Kosovo moći samo kao turisti“) i cili dite me pare tha  se  “serbët ne Kosovë mund të hyjne vetem  si turistë”. Në përgjigjegje e tyre kane pohuar se “Kosova është atdheu ynë!”, shkruajne sot  mediat serbe, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Dhe ky reagim ndaj ketij prononcimi te  Edi Rames edhe pse i vonuar normalisht duhej te duilte nga serbet jashte Kosovës, sepse deklarata e kryeministrit shqiptar, nuk kishte të bente asgje me serbet e Kosovës, por per ju dedikohej atyre jashte saj, konkrtisht serbe provokativ, nacionalsiteve, te padiciplinuar dhe  zhurmagjinj, ka shkruar agjencvia e lajemee “Presheva Jonë”
Lidhur me deklaratën e Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama që serbët e Kosovës do të jetë në gjendje për të hyrë vetëm si turistë,” Kjo deklarat e z.Rames siq po vereht eshte shtemberuar qellimiohs vetme sa per te bere zhurme.. Dhe nha kjo deklarate  e shtremeruar sias qejfit kjo shoqate serbe kane kërkuar  nga autortiet serbe dhe Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë për t’i  dërguar një notë proteste Shqipërisë?!

 

 

“Ndoshta Z. Edi Rama, në qoftë se ju tashmë keni një interes në turizëm, mund të konsultoheni me një agjenci udhëtimi në Shqipëri dhe t’ju rekomandoni atyre së pari, vetëm të na punësojë si udhërrëfyes turistike për Kosovë dhe Metohi.”  kane shkruar stahi nga kjo shoqatë serbe duke shtuar se “Kjo është arësyeja pse ne do të shkojmë në udhëtime turistike në vende të tjera. Në Kosovë e Metohi do të shkojë sepse kjo është atdheu ynë!”

SHPËRNDAJE