polciicdd1LAUSANNE, 29 qershor  -Nuk ka burg për kreun e dyshuar të një bande mafioze serb që vodhën me tona bakër ne kantonin e Vuadit edhe pse autori ishte dënuar javën e kaluar nga Gjykata Penale e Vevey. me 6 vjet burg, njotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimee nga autoritet e kantonin te VD-së.

 

Në Vevey të Zvcrës (VD) polcia zvicerane para nje vae (24 qershor, siq ka raporzuar agjencia jonë) ka arrestuar tetë serbë pë krim të organizuar, vjedhje dhe kontrbande te metale. Gjykata Penale e Vaud Vevey Lindore (VD) ka dënuar sot  tetë serbë të përfshirë në një trafik të madh të bakrit duke i denuar ata me nga 6 vjet burg, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.Të dy udhëheqësit e grupit jane denuar nga gjykata me nga gjashtë vjet burg, bashkëpunëtorët e tyre i dënuan  nga 9 apo 36 muaj

Serbët opercionet  e vjedhjeve kishin përqëndruar  kryesisht në kantonin e Vaudit me perfitim deri me rreth 600.000 franga. Vetëm tre nga të pandehurit, duke përfshirë edhe dy liderët e dyshuar të grupit ishin të pranishëm në seancë.

 

Serbi S. M. eshte paraqit para gjykatësit Vaud me një dokument nga një gjykaëa. Ky dokument po “garantuaka që të  mos  arrestohet ose gjatë gjykimit edhe spe u dëua me 6 vjet burg për vjedhje dhe kontabandë. Prandaj, gjykatai ka mjundësuar për ta kthyer në Serbi. Ai nuk do të paraqitet më para gjykatave zvicerane.
Sipas gjykatësve, faji i tij është megjithatë “shumë e rëndë.” Njeriu i përfshirë në njëzet raste të vjedhjes bakrit, “operacionet drejtimin, i caktuar ndërmarrjet të synuar dhe organizimin rrjedhën e pre.” Avokati i tij nuk është i këtij mendimi. Jean Lob kërkoni për një të re të sigurt-sjelljes me të njëjtin ndëshkuar, kur rasti e klientit të tij do të konsiderohet nga Gjykata e Qarkut. Në të vërtetë, ai bëri thirrje për shkak se ajo beson se gjykimi i Vevey bazuar në elementet e jo kundër tij në fund të hetimit. “Unë do të shkoj në Gjykatën Federale dhe madje edhe në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut nëse është e nevojshme,” thotë avokati, transmeton “Presheva Jonë”.

Përdorur shumë rrallë, një pasim i lëshohet për një periudhë kohe, sidomos kur i akuzuari është dëbuar dhe nuk mund të kthehet më në Zvicër pa një dokument që autorizon atë për disa kohë.

 

 

 

SHPËRNDAJE