Daily Mail Online : Kosovar Lavdrim Muhaxheri , ex-NATO soldier, ISIS general Lavdrim Muhaxheri, is back in Europe with up to 400 of his most trusted soldiers after fleeing…

Preshevë, 5 janar  -Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikolic me nje delegacion prej 40 vetash  kishte berë gati koferat, krevatat dhe këmishat, kurse truprojet ishin veshur me te zeza, te aramtosur deri ne dhëmbë, qe te linte pershtypjen se ata nuk niseshin per një vizitë, por në luftë! Në prag te vizites së tij Nikolic ka thëne se “nesër në Shterpcë ndjehem i sigurt po aq sa serbët e Kosovës”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Por, qeveria serbe papritmas ka anuluar  viziten se persidentit Nikolic ne Kosovë duket me shume nga frika, ku do te mud  t’i behej atentat pas paralajmërimeve te sherbimeve te intelegjencës nderkombëtare dhe shtypit botëror se gjenerali kosovar ne ISIS gjendet ne Kosovë. Tërheqja e vizites së Nikolicit ne Kosovë nga gjenerali Lavdrim Muhaxheri  e ka pohuar sot nje burim nga sherbimet e intelegjences nderkombëatre për  agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Jo vetëm mediat boterore por edhe ato serbe kane shprehur panik për kthimin e Lavdrim Muhaxherit ne Kosovë (“Lavdrim Muhadžeri (29), jedan od ISIS-ovih egzekutora za kog se mislilo da je ubijen, vratio se kući na Kosovo. Muhadžeri je na Kosovu od sredine novembra”) te cilat shkrime te mediave te Beogradit sigurisht i kane rënë në sy edhe presidentit serb Nikolic i cli ka anulkuar viziten e neserme ne Kosovë.

Kosovari Lavdrim Muhaxheri është “kthyer në Evropë me 400 e ushtarëve të tij të besuar” thone  burimi i sherbmeve italiane duke shtuar se njerëzit e maskuar si refugjatë kane arrtur te depertojne ne Kosove dhe disa mjedise te ballanit, ka shkruar Daily Mail Online (” (“DaillyMail: Kosovar Lavdrim Muhaxheri , ex-NATO soldier, ISIS general Lavdrim Muhaxheri, is back in Europe with up to 400 of his most trusted soldiers after fleeing..”)

Vec kesaj , rreth kesaj vizite ne Shterpce te Nikolicit për “bozhic” qe koincidoi me arrestimin e ish-kyremnistirt kosovar Ramush Haradinajt, ishin lajmeruar edhe protesta kunder presidentit serb. “Presheva jonë” ka mesuar se 40 truprojet e Nikolicit jane bere gati dhe nesër ne gjendje gatishmeri per vizite ne Kosovë, te armatrosaur deri në dhembe si për lufte !

Ndryshe, agjencia e lajmeve “Presheva Jone” ka mesuar nga burimet e aferta te kabinetit te presidentit serb Nikolic, ka mesuar se anulimi i vizites se  Nikolicit per ta vizituar Kosovën qa vjen menjëhrë pas arrestimit te Ramush Haradinajt , nuk ka te bëjë nga ndalesa e Prishtines zyrtare te Prishtinës. Fundja, sipas tyre,  edhe me heret Prishtina ka leshuar ndalesa  autoriteteve serbe sikur Dacicin, Sheshelin, Gjuriqin, Jabllanovicin por te gjitha keta ja kane arritur te hyjne ne Kosovë.  Sipas burimit presidenti  serb Nikolic eshte tehequr nga kjo vizite për t’mos shkaktuar trazira dhe eshte konsideruar kjo vizite si provaktive pas arrestimit te liderit te AAK-së Ramush Haradinajt, cka nuk perjashtohen qe shqiptaret te renvanshohen.

SHPËRNDAJE