serbiiBernë, 7 tetor  -Serbi (16) vjacar eshte liruar nga burg  pasi bëri një dënim maksimal prej 4 vjet burg për vrasje. Ky i ri sipas gazetave zvicerane ende  konsiderohet i rrezikshme i cili tani jeton në Serbi, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

 

Serbi qe mbyti gjyshin e tij me sopatë u liruar nga Burgu i Ticinos, sot jeton në Serbi n’mes bombave dhe armëve

serbbb111Rasti i sulmit vdekjeprurës me sopate kishte bërë johone në Zvicër. Në vitin 2011, një 16-vjeçar vrau gjyshin e tij, duke e  prerë trupin e tij cope cope për ta zhdukur ate. Në vitin 2012, serb i ri u dënua me 4 vjet burg, dënimin maksimal të parashikuar nga ligji penal i të miturve.

Ekspertët zviceran pyet autoritetet e Ticinos, pse liruat nga burgu serbin e rrezikshëm që mbyti me sopatë gjyshin e tij?

Ai u lirua në muajin korrik 2015, se ndërkohë që ekspertët e kanë përshkruar atë si potencialisht të rrezikshme dhe të vulosur me një rrezik të mundshëm të shkeljeve të ligjit pas lirimit.
Dhe një vit pas lirimit të tij, i riu, i cili tani jeton në Serbi, duket se nuk ka mësuar aspak nga gabimet e tij. Ai kohët e fundit ka publikuar foro bomba e   armë në llogarinë e tij në Facebook. Një fakt që përforcon shqetësimin e ekspertëve për lirimit të tij.

Për t’iu përgjigjur kësaj, koleget e “20 minuten” kane kontaktuar Nicolas Queloz, një ekspert në ligjin për të mitur në Universitetin e Fribourg.

Pyetjes rreth ketij rasti se  lidhi a do te rduhe tt e ishte me strikte ndaj këtyre4 rastev siq eshte ky i te riut serb,  eksprti Queloz eshte pergjgijur se  “ligji eshte ligj. Në Zvicër, me  katër vjet burg eshte dënimin maksimal për të miturit. Në Zvicër, krimi i mitur ka rënë në vitet e fundit. Ky është një rast i izoluar. Ne nuk mund të ndryshojë ligjin për një rast të izoluar…”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

Nëna i riu që vrau babanë e tij me një sëpatë në vitin 2011, u dënua me burgim të përjetshëm në vitin 2013 nga ana e Apelit Ticino. Nena e te riut, poashut serbe ajo u gjet fajtor për nxitje të vrasjes.

SHPËRNDAJE