???????????????????????????????GJENEVË, 30 prill  -Salloni i 30-te ndërkombëtar i librit dhe press-it ka hapur dyer e ekspozimit te literaturës dhe mediave botërore. Në mesin e librit dhe autorëve botëror gjendet edhe libri shqip te autorëve shqiptar dhe te huaj. Cka na ra sivjet ne sy ne kete salon nderkombëtar, edhe kurani ne gjuhen shqipe.

 

???????????????????????????????Znj.Mayrem Abdelammed nga shoqata kultuore zvicernao-islame ne standin e saj kishte lbra dhe lietarture te shumte nga tradita dhe kiultura islame, ku interesimi ishte tejt i madh jo vetme nga muslimanet por edhe zvicerane dhe popujt tjere te relegjioneve te ndryshme qe jetojnë ne Gjeneven tolarante dhe multikanfesionale… Aty takuam edhe shqiptarë duke marë Kuranin, ” Sipas znj. Abdelammed  ne Gjenevë, rerspektivisvosht ne salonin  ndekrombëtare kea edhe Kuran ne gjuhen shqipe te botuar ne Prishtinë apo Tiranë.

 

 

Zonjë, sa pare  kushton Kurani ?

???????????????????????????????Sa kushton nje Kuran? Ishte pyetja jonë.  Vajza ne  standin na pershëndeti me “selam Aleykum ” dhe ne shqip Miredita, na përgjigj shkurt  se “Kurani nuk ka cmim, prandaj edhe jepet falas…! ”   Sipas saj “Kuran nuk ka vetëm ne gjuhen shqipe por edhe ne 10 e me shume  gjuhe tjera botërore (anglisht, gjermanisht, frengjisht, italisht..) per shkak interesimit te madh te lexuesve ”

Sa i përket librit shqip sipas fjalëve të Advin Bega, prezantues traicional i ne sallonin ndërkombëtar te librit shqip ne Gjenevë “sivjet shtëpia botuese “Botimpex” nga Tirana për lexuesin shqiptar dhe albanofon ofron mbi 300 tituj te librave , literaturë te autorëve te ndryshëm shqiptar dhe te huaj nga zhanret me te ndryshme. Ne Standin e Shqipërisë aty pame libra per fëmijë (Abetare) pastaj libra historik dhe shkencor nga tradita kultura dhe historia e jone e lavdishme nga kohërat e Skënderbeut deri tek UCK dhe çlirimi i Kosovës..”

 

Po ashtu ne standin e librit shqip na ra ne sy edhe fjalorë shqip -frëngjisht, apo fjalorë tjerë te anglishtes, gjermanishtes, italishtes etj..???????????????????????????????

SHPËRNDAJE