Preshevë, 17 janar – “Ne besojmë se popuilli ynë do t’im pergjigjet pozitvisht fteses sone më më 21 janar per te dalur në rrugë, denoncuart fashizmin ne Serbi.  Ne  ihsim në solidaritet me feministet e Shteteve të  Bashkuara, siç dolëm per t’u solidarizuuar  ne rrugë me gratë e Kosovës,  Francës,  Bosnjës,  Kurdistanit, Iraku, Palestina.. e shumë vende  të tjera.. “, thuhet ne një deklarate të nënshkruar nga aktivistet feministet të organizatave joqeveritare nga Serbia, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Marshi fillon nga Pioneer Park më 21 janar në mesditë dhe mbaron në pllajën para tempullit

Për të njëjtën ditë u njoftua 386 marshime në të gjitha shtetet e SHBA dhe në më shumë se 50 vende të botës, dhe ky numër është duke u rritur dita ditës.

SHPËRNDAJE