Preshevë, 17 dhjetor -Jonuz  Musliu, Kryetar Këshilli Kombëtar Shqiptar, njëherit kryetar i Kuvendit te Bujanocit  i ka bertitur me ze te larte duke i bere  me gisht ministers serbe Ana Brnabic.per shkak diskrminimit te shiptareve ne Luginene preshvës i cili i ka thne se “jeni nje  shte diktatorial”, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ky inicident ka ndodhur dje në Beograd në seancën e Këshillave Kombëtare me ministren e Pakicave ne Serbi Ani Brnabic.  Agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” ka mesuar se ish-drejtori politik i SHP te UCPMB-së z.Musliu i ka bërë me gisht ministres serbe duke i thënë  “mbylle gojën, ju jeni shtet diktatorial”!

Lidhur me nicidentit ne fjalë z.Musliu per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ka pranuar se ka apsur ferkime me ministren serbe. “Fatkeqësisht asgjë nuk ka ndryshuar në të mirë të shqiptareve ne Luginë, pasi vendbanimet shqiptare ne Serbi sot janë rajonet me te pazhvilluara dhe me te diskriminuara ne Evropë. Situata ne Luginë  sot mbahet ne eter nga Serbia, as ne lufte e as ne paqe, sikur para 1999 ne Kosovë. Dhe ky status quo për ne është i papranueshëm. Nëse situata del jashtë kontrollit Serbia është përgjegjëse, për këtë kemi njoftuar edhe komuniteti ndërkombëtar.

 

Ndryshe, dje kryetari i shumicës së Këshillit Kombëtar nuk votojnë për rendin e ditës të propozuar dhe presidenti i Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve Kombëtar të Minoriteteve Sulejman Ugljanin ka kërkuar që agjenda e seancës, e cila u ndoq nga 26 prej 28 anëtarëve të këshillit, të marrë poshtë tre pikë.

Ata iu referuan një raporti në planin e veprimit për realizimin e të drejtave të pakicave kombëtare, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të pakicave nacionale dhe fushat prioritare Propozimi për financim për vitin 2017 nga Fondi i Buxhetit për pakica kombëtare.

Kurse Ministrja serbe Brnabic theksoi se këto janë tre çështjet kryesore kur bëhet fjalë për të drejtat e pakicave kombëtare në Serbi dhe sipas saj “nuk e kuptoj pse këshillat kombëtare të nuk duan të diskutojnë edhe spe agjendën e temave ju është dorëzuar atyre një javë më parë.”

SHPËRNDAJE